duminică, noiembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCulisele suspendării PUZ-urilor de sector. Piedone: Nicușor Dan a conspirat cu Asociația...

Culisele suspendării PUZ-urilor de sector. Piedone: Nicușor Dan a conspirat cu Asociația Ecopolis împotriva Capitalei

-

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, i-a somat pe consilierii generali să-și facă datoria și să atace cu recurs decizia Tribunalului București, prin care au fost suspendate PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 și 5.

Edilul spune că în spatele acestei decizii se află complotul pus la cale de primarul general Nicușor Dan și Asociaţia Centrul Pentru Politici Durabile Ecopolis, o acțiune conștientă și deliberată împotriva cetățenilor Capitalei.

Dosarul suspendării PUZ-urilor, judecat la secret

Acțiunea având ca obiect suspendarea HCGMB nr. 339/13.08.2020, HCGMB nr. 443/26.07.2018 și  HCGMB nr. 242/18.06.2020, prin care au fost adoptate PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 și 5, a fost formulată de Asociația Ecopolis, pârâți fiind Municipiul București – prin Primar General și Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

În dosar nu au fost introduse însă tocmai UAT-urile vizate în mod direct de actele administrative, adică sectoarele 2, 4 și 5. UAT-uri de sector sunt cele care la nivel administrativ implementează efectiv documentația urbanistică, prin emiterea de autorizații de construire și care practic sunt instituțiile care primesc și soluționează astfel de cereri și care beneficiază de investițiile realizate în baza PUZ-urilor.

Dosarul nr. 37533/3/2021 s-a judecat într-un secret absolut, existența sa nefiind publică, pentru ca astfel Nicușor Dan să se asigure că nu va întâmpina nicio opoziție din parte vreunei persoane interesate, si să poată obține mai facil o hotărâre nelegală.

La ce a închis ochii judecătorul Răileanu

Vestea pronunțării Sentinței Civile nr. 860/17.02.2022 a venit ca un adevărat șoc atât pentru primăriile sectoarelor, dar și pentru proprietarii de imobile și investitori. Asta cu atat mai mult cu cât judecătorii nu s-au obosit să verifice susținerile Asociației Ecopolis, ci s-a mulțumit doar să le preia ca atare.

Totodată, este inexplicabil de ce judecătorul Ionel Răileanu nu s-a întrebat de ce tocmai pârâtul, adică Municipiul București, militează pentru admiterea cererii reclamantului, în loc să se apere.

Alte semne de întrebare ar fi trebuit să ridice non-combatul celuilalt pârât, Consiliul General – emitentul actelor administrative a căror suspendare a fost solicitată, care nu a exprimat nicio poziție în dosar și nici nu a participat la judecarea cauzei, prin consilieri juridici sau avocați.

Primarul Nicușor, împotriva Municipiului București

Din actele depuse la dosar, rezultă că Asociația Ecopolis a folosit, în susținerea cererii, tocmai documente din primărie întocmite la ordinul Primarului General. Cu toate acestea, judecătorul nu l-a întrebat pe Nicușor Dan cum au ajuns înscrisurile în posesia ONG-ului. Concluzia logică ar fi că tocmai edilul le-a dat, ceea ce, dacă s-ar adeveri, ar putea face obiectul unei anchete.

De altfel, Nicușor Dan a militat pe față pentru admiterea acțiunii și suspendarea hotărârlor CGMB, împotriva instituției pe care o reprezintă și a cetățenilor Capitalei.

În urma hotărârii instanței, investițiile imobiliare, dezvoltarea infrastructurii, construirea de școli, grădinițe, spații de servicii, locuri de agrement vor fi blocate.

Toate aceste lucruri nu se mai pot realiza în următorii 4-5 ani în absența PUZ-urilor pe care Nicușor Dan le-a suspendat și pe care dorește să le anuleze, deoarece acesta este termenul pentru elaborarea si aprobarea unor noi PUZ-uri coordonatoare pentru fiecare sector in parte.

Primarul Sectorului 5 spune că Nicușor Dan nu dorește un oraș care să se dezvolte, cu infrastructură, cu locuinte noi, cu venituri noi la buget, cu creșterea gradului de confort al cetățenilor și care oferă un nivel de trai mai bun, ci urmareste să concentreze puterea în mâinile sale pentru cel puțin urmatorii 2 ani și să decidă singur și discreționar cine și ce construiește în acest oraș.

Astfel, dezvoltarea orașului va rămâne la bunul său plac. Ignoră și faptul că pentru elaborarea și aprobarea PUZ-urilor pe care urmărește să le anuleze, și care erau absolut necesare pentru dezvoltarea orașului, deblocarea investițiilor și a infrastructrurii, au fost investiți bani publici iar documentația aferentă PUZ-urilor respective a trecut prin mai multe filtre de analiză a legalității, din partea autorităților competente.

Consiliul General, politica struțului

Un alt aspect greu de înțeles este atitudinea CGMB, care a stat în pasivitate totală în dosarul 37533/3/2021: nu a depus întâmpinare, nu a depus niciun fel de înscrisuri și nu s-a apărat în niciun fel. Asta cu toate că au existat hotărâri judecătorești prin care au fost respinse cereri de suspendare ale acelorași PUZ-uri.

În calitate de emitent al actelor administrative, CGMB ar fi trebuit, dacă ar fi dat dovadă de bună-credință, sa aibă o atitudine activă în acest dosar și să-și exercite o apărare corespunzătoare, ceea ce însă nu s-a întâmplat.

Potrivit lui Piedone, non-combatul Consiliului General în instanță poate avea două cauze: fie CGMB nu a știut de existența dosarului, actele de procedură (cerere de chemare în judecată, citații, etc.) fiindu-i ascunse, fie Primarul General Nicușor Dan și-a folosi influența pe care o are din scaunul pe care îl ocupă, determinând astfel instituția și funcționarii acesteia ce trebuiau să îi asigure apărarea să nu întreprindă nicio măsură în acest sens și astfel să își încalce atribuțiile care le reveneau.

De aceea, primarul Sectorului 5 se teme că CGMB nu va face recurs împotriva hotărârii nelegale pronunțate de instanța de fond, din cauza influenței exercitate de Nicușor Dan, sens în care Primăria Sector 5, prin primar, a sesizat Curtea de Conturi, ca să verifice circumstanțele în care își desfășoară activitatea funcționarii din cadrul celor două instituții, precum și acțiunile Primarului General și ale funcționarilor din cadrul celor două instituții și să ia măsurile care se impun.

Piedone: Judecătorii au început să înțeleagă scopurile acțiunilor lui Nicușor Dan

Piedone mai spune că acțiunile nelegale ale lui Nicușor Dan, dacă nu vor fi zădărnicite, vor afecta în mod negativ și pe termen lung orașul București, precum și pe toți locuitorii acestuia. Considerăm că Nicușor Dan nu poate fi lăsat să folosească în continuare funcția publică și pârghiile pe care le-a dobândit în calitate de Primar General pentru a-și aduce la îndeplinire scopurile personale respectiv să concentreze puterea doar în propriile mâini astfel încât să câștige capital politic, realizând astfel un folos necuvenit.

„Instanțele de judecată au început să înțeleagă dimensiunea și scopurile acțiunilor lui Nicușor Dan, astfel Curtea de Apel București a anulat o hotărâre de primă instanță prin care Nicușor Dan a obținut o victorie provizorie prin menținerea HCGMB nr. 68/2021 de suspendare a PUZ-urilor de sector, ceea ce înseamnă că instanțele au depășit momentul inițial de timiditate sau de simpatie față de dl. Nicușor Dan și se apleacă deja cu atenție asupra chestiunilor de legalitate ale acestor acte. Atât timp cât oamenii și instituțiile nu vor ceda în fața ilegalităților lui Nicușor Dan, nu vor abandona soarta Bucureștiului exclusiv în mâinile acestuia și nu se vor preda dictaturii administrative pe care dorește să o instaureze, Bucureștiul va mai avea o șansă să se transforme într-un oraș european modern.

Este nevoie de implicarea tuturor celor interesați, a tuturor instituțiilor cu atribuții în verificarea celor menționate mai sus precum și de instanțe de judecată obiective și imparțiale, care să se aplece asupra dosarelor și să verifice în mod temeinic susținerile Primarului General Nicușor Dan, făcute prin intermediul unor diverse ONG-uri care se erijează în reclamanți”, a spus Piedone.

Semnalul de alarmă tras de Piedone

Primarul Sectorului 5 a depus un memoriu la Primăria Capitalei și Consiliul General, trimis și la Curtea de Conturi, în care atrage atenția asupra atitudinii primarului general în procesul suspendării PUZ-urilor, contrară intereselor bucureștenilor. Redăm principalele aspecte sesizate de primarul Piedone:

„Asociaţia Centrul Pentru Politici Durabile Ecopolis este, în realitate, folosită de dl. Nicușor Dan, Primar al Municipiului București, ca entitate – paravan în vederea formulării unei acțiunii judiciare împotriva Primăriei Municipiului București și a Consiliului General al Municipiului București, entități pe care este obligat legal să le reprezinte prin apărarea drepturilor și intereselor acestora.

Nicușor Dan este în spatele strategiei de a suspenda PUZ-urile coordonatoare de sector care încă se află în procedura de judecată pe cale separată, în mod intenționat si pe ascuns, în contextul în care asemenea cereri (de suspendare) au fost deja formulate si respinse pe cale principală în dosarele având ca obiect anularea Hotărârilor Consiliului General al Municipiului București privind aprobarea de PUZ-uri coordonatoare.

Faptul că Primarul Municipiului București se află în spatele demersurilor ONG-ului reclamant este redundant a mai fi dovedit deoarece observăm pozițiile publice prin care domnia sa recunoaște meritele acestei entități în suspendarea actelor administrative emise chiar de către autoritatea publică pe care o reprezintă.

Dl. Nicușor Dan și-a asumat public soluția obținută de Asociaţia Centrul Pentru Politici Durabile Ecopolis în conferința de presă susținută în data de 18.02.2022 prin care a anunțat suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale Sectoarelor 2, 4 și 5 prin Sentinta Civilă nr. 860/17.02.2022 pronuntata in Dosarul nr. 37533/3/2021 inregistrat de Ecopolis pe rolul Tribunalului Bucuresti impotriva Consiliului Genral al Municipiului Bucuresti si impotriva Municipiului Bucuresti ca pe niște victorii personale pentru care acesta obtine astfel capital politic. Aceasta este folosul personal pe care il primeste pentru actiunile judiciare la care comploteaza cu adversari ai institutiilor pe care trebuie sa le reprezinte si sa le apere cu buna credinta.

Ieșirea publică a Primarului care se bucură de înfrangerea entității pe care o reprezintă, epatând cu mândrie faptul că propria sa instituție publică ar fi aparent autoarea unor presupuse acte nelegale, așteptând și urmărind o următoare sancțiune este o atitudine de neconceput pentru un lider care este, în cele din urmă, un funcționar public ale cărui acțiuni trebuie să fie strict în interesul UAT-ului pe care îl deserveste. 

Faptul că Nicușor Dan își exercită mandatul public prin defăimarea constantă și continuă a entității pe care o reprezină nu face decât să arate că întregul său interes sălăsluiește în detronarea intereselor Municipiului București în favoarea intereselor personale și în vederea instituirii unei politici autocrate la cârma Capitalei.

Or, nu trebuie să uităm faptul că poziția dl. Nicușor Dan îndeplinește o funcție de autoritate publică, fiind purtător al puterii de stat. Astfel, în lumina legii, primarul ar trebui sa asigure respectarea drepturilor și libertatilor fundamentale ale cetățenilor, a prevederilor Constituției, precum și punerea în aplicare a legilor, a decretelor Președintelui României, a hotărârilor și ordonanțelor Guvernului, a hotararilor consiliului local – actiuni complet straine de activitatile lui Nicusor Dan si oamenii care indeplinesc functii in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si CGMB care ii fac jocurile politice sau care cedeaza influentelor sau presiunilor acestuia, si care vatama interese institutiilor pe care le servesc fie prin actiuni fie prin omisiuni de a actiona. 

Împrejurarea că acesta se folosește de scaunul public pentru a continua demersurile puse în mișcare anterior alegerii sale ca primar, când prin poziția lui publică se îndrepta împotriva autorităților locale ale vremii în vederea obținerii capitalului politic pentru USR, și se folosește în continuare de poziția de putere pe care o deține prin prisma funcției sale pentru a coordona activitatea primăriei și a CGMB în direcția care răspunde cel mai profitabil intereselor sale private, declarate în nenumărate rânduri, de altfel, pe canalele publice de media, reprezintă o atitudine profund ilicită și contrară intereselor publice ale institutiilor publice pe care le reprezinta in prezent.

In mod concret dl Nicusor Dan a comis urmatoarele fapte culpabile civil, administrativ si penal:

  1. A conspirat cu ECOPOLIS formularea unei cereri de suspendare a PUZ-urilor care sa se judece in secret, desi existau litigii in curs cu privire la verificarea legalitatii la care acest ONG putea sa formuleze cerere de interventie;
  2. In pozitia sa de Primar al Capitalei a determinat Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa nu formuleze aparari in cauza si probabil ii va determina sa nu formuleze cale de atac – ceea ce reprezinta abuz in serviciu;
  3. A incercat prin acest subterfugiu judiciar sa ocoleasca procedurile judiciare legitime in care partile interesate se opun acestei masuri nelegale;
  4. Dupa pronuntarea hotararii de sus, incearca in mod nelegal sa impuna Primariilor de Sector 2, 4 si 5 stoparea procedurilor de autorizare incepute, desi hotararea judecatoreasca nu le este opozabila deoarece nu au fost parti in proces.
  5. Foloseste aceasta hotarare in conferintele de presa ca pe o victorie personala impotriva institutiilor conduse de el, prin care urmareste sa dobandeasca capital politic.

Arătăm că cererea de suspendare a fost introdusă prin urmărirea unui scop nelegal, respectiv deturnarea procedurilor judiciare înregistrate deja pe rolul instanțelor care sunt deja cunoscute de persoanele interesate și în cadrul cărora au fost formulate critici și apărări de toate părțile interesate, inclusiv de PMB și CGMB. 

Desfășurarea activității normale, imparțiale a instanțelor de judecată este greu încercată de presiunile exercitate explicit și implicit de Nicușor Dan care fie se prezintă direct la judecată și, profitând de autoritatea de care se bucură, sfidează interesul public facilitându-și propriile jocuri politice prin adoptarea unor poziții procesuale vătămătoare entităților publice, fie acționează prin persoane interpuse și supuse edictelor sale, astfel cum s-a întâmplat în dosarul nr. 37533/3/2021.

Nu înțelegem de ce nici Consiliul General al Municipiului București, nici Primăria Municipiului București nu au anunțat public despre existența Dosarului nr. 37533/3/2021 având ca obiect suspendarea executării actelor administrative HCGMB nr. 339/13.08.2020, HCGMB nr. 443/26.07.2018 și HCGMB nr. 242/18.06.2020 pentru a oferi posibilitatea persoanelor interesate și direct afectate de soluționarea acestuia de a formula un punct de vedere, de ce nu au cerut introducerea în cauza a Primariilor de Sector, pentru opozabilitate, de ce nu au invocat existenta celorlalte decizii judecatoresti de respingere a cererilor suspendare, formulate pentru aceleași motive, de ce nu au formulat apărări pertinente în cauza etc. La aceste întrebari se va raspunde probabil cu concursul organelor de cercetare penală.

În contextul tuturor celor enunțate anterior, apreciem că se impune sesizarea Direcției Naționale Anticorupție pentru a verifica mandatul în care se acționează împotriva cetățenilor pentru a obține anularea așa-numitelor PUZ-uri coordonatoare de sector.

Vă atragem atenția că vom aduce la cunoștința tuturor organelor competente să verifice legalitatea și integritatea tuturor persoanelor implicate și modul în care a fost gestionată situația litigioasă în cadrul fiecărei instituții implicate, si să stabilească conivența infracțională cu Nicusor Dan.

De asemenea, am formulat o petiție către CURTEA de Conturi pentru a verifica acțiunile întreprinse de Primarul General, Primaria Municipiului Bucuresti și Consiliul General al Municipiului Bucuresti care acționează concertat cu diverse ONG-uri pentru a lipsi Bucureștiul de beneficiul unor documentații PUZ pentru care au fost investiți bani publici, și analizarea consecințelor generate de manoperele acestora în cazul în care vor avea câștig de cauză prin prisma tuturor veniturilor viitoare de care bugetul de stat va fi lipsit prin imposibilitatea realizării tuturor investițiilor viitoare preconizate în baza PUZ-urilor. Curtea de Conturi a României este rugata sa analizeze activitatea functionarilor publici din cadrul CGMB si a Primariei Municipiului Bucuresti, inclusiv a Primarului General in cadrul litigiilor mai sus mentionate precum si modul in care au fost aparate drepturile si interesele publice ale institutiilor si entitatilor reprezentate de acestia, si sa dispuna masurile legale care se impun, inclusiv atragerea raspunderii patrimoniale a persoanelor vinovate pentru prejudiciile cauzate.

Dreptul la apărare al instituțiilor pârâte a fost exercitat cu rea-credință și/sau în conivență infracțională cu persoana ce stă în spatele Asociației Ecopolis și a altor ONG-uri, respectiv Nicusor Dan. Subscrisa vom apela la toate mijloacele legale pentru ca acțiunile tuturor persoanelor din concursul cărora s-a născut această situație vădit nelegală să fie trase, după caz, la răspundere administrativă, civilă sau penală pentru efectele actului obținut în instanță în mod ilicit”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

ANAF dă prime uriaşe angajaţilor care execută mai mulţi români

0
Angajații ANAF vor încasa prime echivalente cu cel mult trei salarii de bază (calculate în funcție de salariul funcționarului căruia i se acordă prima), potrivit informațiilor obținute de către Profit.ro. CITEŞTE ŞI: ANAF a pierdut un proces după ce...