La jumătatea celei de-a doua zile de referendum pentru familie prezența la vot este de nici 12%, ceea ce arată că românilor nu prea le pasă de falsa problemă a homosexualității în România. Totul pare un joc de poker în care PSD a blufat și va pierde, la fel și restul politicienilor care au mers să voteze doar pentru a nu pierde simpatia alegătorilor.
Teama de a nu pierde alegători a apărut în anii trecuți când Gabriela Firea îl ataca pe Klaus Iohhanis că nu poate vorbi de familie pentru că nu are copiii. Tradiționalismul fals al politicienilor legat de familie este dejucat chiar de toate situațiile civili în care se află mai toți.
Astfel, dacă nu ești într-o relație de concubinaj cu o femeie mai tânără decât tine cu un sfert de secol, sigur ești la a patra sau a cincea căsătorie. Dacă nu ai avut amantă o condamnată penal care naște în țări străine, ai fost prins cu seminariști sau minori în timp ce întrețineai relații homosexuale. Genul acesta de oameni, formatori de opinii sunt cei care fățarnic spun că sunt pentru familia formată dintr-un bărbat și o femeie.
Dar în politica autohtonă nu s-ar uita zicala biblică „cel fără de păcat să arunce primul cu piatra”, atunci am avea toți politicienii și prelații cu capetele sparte.
Referendum pentru familie: Varianta infracțională sau contravențională
Ieri, au avut loc 29 sesizări privind posibile infracţiuni sau contravenţii legate de desfăşurarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.
„În primele zece ore de la începerea procesului de vot au fost înregistrate 29 de sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni în legătură cu referendumul. Fiecare sesizare a fost verificată cu operativitate pentru a fi dispuse măsurile prevăzute de lege. Până acum, patru sesizări nu au fost confirmate, restul fiind soluţionate sau în curs de verificare. Pentru cinci fapte contravenţionale au fost aplicate amenzi în valoare de 6.100 lei. De asemenea, poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvărşirea a cinci infracţiuni”, a spus Dajbog.
Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, o membră a Biroului electoral dintr-o secţie din Bucureşti a sesizat faptul că o persoană ar fi luat de pe masă peste 80 de buletine de vot şi ar fi încercat să fugă cu ele, persoana fiind prinsă imediat de jandarmii care asigurau paza secţiei. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru furt.
În schimb, astăzi, poliţiştii au înregistrat 16 sesizări în legătură cu procesul de vot, dintre care una nu s-a confirmat, dar nu au fost aplicate amenzi, potrivit purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.
În legătură cu două sesizări privind posibile infracţiuni se continuă verificările pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi persoanele responsabile. Tot aici să nu-l uităm și pe cel care a încercat să meargă la vot în stare de ebrietate având asupra lui un pistol cu bile.
Referendum pentru familia din pușcărie
Cum viața în pușcărie este una extrem de grea pentru unii, iar relațiile sexuale și dragostea nu țin cont de faptul că ești la regim închis sau semi-deschis. Așa că, aproape 9.500 de pușcăriași au votat, ieri, în penitenciare la referendumul pentru familie.
„La data de 5 octombrie 2018, în unităţile penitenciare se aflau 21.375 de persoane private de libertate. Dintre acestea, 18.608 au fost identificate cu drept de vot la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei. Dintre acestea din urmă, 14.678 au formulat cereri pentru a-şi exercita acest drept”, au declarat pentru Agerpres, oficialii Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Referendum pentru familie: Declarațiile preoților
Participarea la vot este o onoare, un drept şi o binecuvântare, spunea ieri Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
În schimb, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan, şi-a exprimat temerea faţă de o posibilă invalidare a referendumului pentru redefinirea familiei, ca urmare a absenteismului la vot.
„Dacă nu merg oamenii într-un număr suficient, înseamnă că ne merităm soarta, înseamnă că nu ne-am făcut îndeajuns, şi ca biserică, şi ca naţiune, datoria pentru slujire în raport cu acest pământ, ne-am îndepărtat de valorile părinţilor noştri şi suntem chemaţi spre a ne trezi, spre a acţiona cu mai multă fermitate în raport cu viaţa noastră proprie şi cu valorile pe care ar trebui să le apărăm. Acest eveniment va fi o lecţie. Este o lecţie!”, a afirmat ÎPS Teofan, citat de Agerpres.
Nici unul dintre plelați nu a dorit să dea declarații despre recentele scandaluri sexuale în care au fost implicați alți preoți din diferite zone ale țării.
Politicienii s-au întrecut în declarații pompoase
Cum fățărnicia în politică nu are limite, politicienii români s-au întrecut în declarații pompoase, care mai de care mai grandioase pentru a atrage atenția românilor.
Astfel că, Liviu Dragnea a declarat ieri că, este momentul ca românii să decidă singuri ce societate şi ce ţară vor să aibă.
„Am votat pentru ceea ce solicită milioane de români, pentru ceea ce cred eu că ne defineşte ca societate şi ca naţiune. Cred că e important ca românii să vină la vot, pentru că ar fi bine să decidem noi ce vrem pentru societatea şi naţiunea noastră. Ştim cu toţii că, de ani de zile, ni se spune că alţii ştiu mai bine cum trebuie să trăim, cum trebuie să acţionăm, alţii ştiu mai bine ce e bine pentru noi. Eu cred că este momentul să decidem noi ce societate şi ce ţară vrem să avem şi cum vrem să trăim în ţara noastră”, a afirmat Dragnea.
Mai mult, liderul PSD a spus că familia tradiţională, înseamnă un bărbat şi o femeie care pot face copii. Eu am doi copii pe care îi iubesc foarte mult. Acesta a fost răspunsul lui când a fost întrebat dacă în momentul de față consideră că are o familie tradițională.
Dragnea: Referendumul pentru familie nu este împotriva minorității sexuale
„Nu încercaţi să spuneţi că ăsta este un vot împotriva unor minorităţi sau a unei minorităţi. Categoric, nu. Dimpotrivă, cred că, împreună, cu foarte multă înţelepciune şi maturitate, trebuie să construim un cadru legal pentru parteneriatul civil”, a declarat Dragnea.
El a mai spus că dacă ar avea un copil cu orientare homosexuală l-ar ajuta foarte mult.
În schimb, Băsescu a declarat că s-a prezentat la referendumul de revizuire a Constituţiei pentru a-şi îndeplini datoria civică de a vota.
Viorica Dăncilă, premierul României a venit la vot pentru că are valori în care crede. „Consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei. Este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred”, a declarat Dăncilă. Viorica Dăncilă a venit la vot alături de soţul său Cristinel Dăncilă.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a votat pentru că referendumul este instituţia democraţiei, dar şi pentru că este un creştin şi un familist convins.
„Din 1990 nu am lipsit de la niciun vot, am participat la toate alegerile şi la toate referendumurile care au fost organizate. Şi particip şi la acest referendum pentru ne-am luptat ca să dobândim dreptul de vot şi pentru că dreptul de vot este fundamental în stabilirea direcţiei naţiunii. (…) În primul rând referendumul este instituţia democraţiei prin intermediul căreia fiecare cetăţean poate să se exprime direct asupra deciziilor pe care le ia o societate. Tema referendumului de astăzi este o temă extrem de importantă, pentru că este vorba despre cum este constituită celula de bază a societăţii – familia”, a declarat liderul PNL.
Spiritul religiei si bunătatea pulanului
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a votat în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. „Am venit azi să îmi exprim dreptul constituţional la vot. Bineînţeles că am votat pentru familie, am votat pentru normalitate, am votat în spiritul religiei în care am fost crescută”, a precizat Carmen Dan.
Ministrul a uitat să precizeze și spiritul crediței atunci când jandarmii pe care-i apără au gazat familia tradițională, copiii familiei tradiționale care au fost răniți de grenade, fumigene, pulanele jandarmilor. Dar, credința și bunul creștinism al lucrurilor se mai uită atunci când sunt alte interese.
Sensul biblic e ce vrem noi, nu ce spune Biblia
Senatorul UDMR, Tanczos Barna, a votat pentru o familie în sensul biblic, punctând că trebuie respectat dreptul cetăţenilor de a solicita modificarea legii fundamentale.
„Am mers la urne pentru că, aşa cum am afirmat şi înainte, nu sunt de acord cu căsătoria dintre două persoane de acelaşi sex şi nu pot, personal, să consider că un cuplu format din persoane de acelaşi sex formează o familie. Am votat pentru o familie în sensul tradiţional şi biblic, am votat pentru o societate unde aceste valori rămân sfinte şi sper că în continuare această definiţie să caracterizeze familiile din societatea românească”, a spus senatorul.
Cu toate acestea, nici el și nici alt politician, nu au vorbit despre adevăratul sens biblic al religiei pe care o propovăduiesc: dragostea față de aproape, față de semeni tăi.
Turcan se contrazice singură
Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, deşi a votat consideră că acest referendum a fost confiscat şi se transformă într-un demers inutil.
„Am votat din respect faţă de iniţiativa cetăţenească şi faţă de ideea consultării populaţiei prin referendum. Ca să nu mai vorbim de încercările disperate de a acoperi dorinţa de albire a dosarelor şi fuga de justiţie. Din nefericire, din cauza acestui comportament politic, acest referendum a fost confiscat şi se transformă într-un demers inutil”, a spus Raluca Turcan.
Ana Birchall trăiește în cetate
Și pentru că religia în România s-a dovedit în nenumărate rânduri a fi de un medievalism sinistru, vicepremierul Ana Birchall pare cea mai apropiată de adevăr. Ea spune că a vota înseamnă a te implica în viața cetății.
„Am votat şi vă îndemn pe fiecare dintre voi să faceţi acelaşi lucru pentru că referendumul înseamnă exercitarea nemijlocită a voinţei cetăţenilor. A vota înseamnă implicare în ‘viaţa cetăţii’ şi asumarea unei atitudini civice”, afirmă Birchall.
Cetățeanul TV