Studiu: Un sfert dintre români planifică o nouă călătorie în prima zi de lucru

două țări într-o singură călătorie voucherTuriștii străini „au spart” peste 5 miliarde de lei e de vacanță

Aproape un sfert dintre români (24%) își fac planuri pentru o nouă călătorie, motiv pentru care specialiștii din spatele momondo.ro dezvăluie care sunt cele mai ieftine destinații la final de 2018 pentru care românii își pot pregăti bagajele din nou.

Ultimele zile de vacanță, pentru mai mulți călători din întreaga lume, pot fi echivalentul ultimelor raze de soare de vară de dinaintea venirii toamnei. La nivel global, 48% dintre călători au declarat că au avut până acum parte de sentimente de tristețe, deprimare, melancolie după ce s-au întors din vacanță.

Printre respondenții care simt cel mai puternic asta se numără polonezii (63%), fiind urmați de britanici (62%) și de columbieni (60%).

Pentru călătorii românii, procentajul este asemănător cu media globală: aproximativ jumătate (49%) au declarat că se simt deprimați după ce revin din vacanță. Momente la fel de intense le sunt, totodată, familiare călătorilor din Canada, Coreea de Sud, Rusia.

La polul opus, cei care se simt mai puțin întristați sau deprimați atunci când li se încheie perioada de concediu sunt călătorii din țările vestice și de nord, precum Olanda (31%), Danemarca (34%), Germania (35%), Austria (36%).

O nouă călătorie și încă o zi liberă, antidotul preferat de români

Conform datelor motorului de căutare momondo.ro, pentru mai mulți călători revenirea la viața de zi cu zi după mult așteptatul concediu vine cu o serie de nevoi suplimentare: dorm mai mult decât în mod obișnuit (28%), caută noi destinații și călătorii pentru următorul concediu (24%), își propun să mănânce mai sănătos (23%).

Există însă persoane pentru care prima zi de după vacanță este imposibilă, motiv pentru care lipsesc de la birou sau de la școală pe motiv că s-au îmbolnăvit. Călătorii care au cel mai mult nevoie de încă o zi liberă după ce au revenit din concediu sunt românii și polonezii.

 

Cum gestioneaza calatorii nostalgia post-vacanta
Ce faci pentru a-ti fi mai usor sa te intorci la viata ta de zi cu zi dupa ce ai fost in vacanta (mai multe raspunsuri posibile) Calatorii la nivel global Calatorii din Romania
Dorm mai mult decat in mod obisnuit 28% 36%
Caut noi calatorii si destinatii pentru urmatoarea mea vacanta 24% 23%
Incerc sa mananc mai sanatos 23% 20%
Imi anunt colegii de la munca / scoala ca sunt bolnav/a in prima zi in care am revenit acasa 7% 23%

 

În cazul a aproximativ un sfert dintre români (23%), prelungirea concediului cu încă o zi după ce au revenit acasă este un antidot la fel de bun ca planificarea unei noi călătorii (23%) și, totodată, preferat în locul preocupării de a mânca mai sănătos (20%).

Așa cum o arată datele motorului de căutare pentru călătorii, cei care lipsesc de la birou sau de la școală sunt mai degrabă românii cu vârsta cuprinsă între 23-35 de ani (24%). Aceștia simt nevoia să doarmă mai mult decât o fac de obicei (36%) atunci când se întorc din vacanță și, totodată, încep să caute noi destinații de călătorie (26%).

Italia, Franța și Grecia, destinațiile cu cele mai ieftine zboruri la final de 2018

Pentru ca trecerea de la zilele cu răsfăț din concediu la cotidian să fie mai plăcută, echipa din spatele motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro dezvăluie care sunt cele mai ieftine destinații internaționale dintre cele mai căutate din Europa, pentru românii aflați în căutarea unei noi escapade.

„Pentru cei mai mulți dintre noi, primele zile de vacanță ne urcă pe cele mai înalte culmi de bucurie, ca spre final să avem senzația că am aterizat pe o nouă planetă atunci când ne întoarcem acasă, la birou sau la școală. Este un sentiment cu care am observat că, în general, cei care călătoresc pe perioade limitate de timp au de-a face, indiferent de naționalitate. Finalul de vară nu e, însă, egal cu ultima vacanță din acest an, cu atât mai mult cu cât românii care vor să plece din nou la drum, chiar și pentru un weekend, în destinații populare și fascinante, cu un cost mediu de zbor de până la 55 de euro”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

 

Top 10 cele mai ieftine destinatii internationale din Europa, final de 2018
Nr. crt. Oras, tara Cost mediu pentru un zbor dus-intors / pers (EUR)
1 Milano, Italia 37
2 Marsilia, Franta 44
3 Atena, Grecia 45
4 Berlin, Germania 46
5 Paphos, Cipru 50
6 Bruxelles, Belgia 51
7 Palermo, Italia 51
8 Treviso (Veneția), Italia 51
9 Bologna, Italia 52
10 Roma, Italia 55

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here