Noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac se va deschide duminică

noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac

Fanii noului Hotel de Gheață de la Bâlea Lac se vor putea bucura de noua variantă a minunii din inima Făgărașilor începând de duminică, 23 decembrie.

Chiar dacă vremea a fost potrivnică, iarna s-a lăsat așteptată, iar viscolul a-ntârziat ridicarea zidurilor de gheață, meșterii cei mari, cu-ale lor calfe și cu-ai lor zidari specializați în modelarea apei înghețate, au reușit să recupereze toate întârzierile și vor termina lucrările pentru noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac înainte de Ajunul Crăciunului, pentru a primi colindătorii la timp!

Responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” au respectat şi în acest sezon tradiţia, astfel încât turiştii dornici de aventură şi de inedit se vor putea bucura de Ajunul Crăciunului la unicul hotel de gheaţă din sud-estul Europei. Hotelul de Gheață va fi deschis cu un eveniment complex, pentru a marca aşa cum se cuvine deschiderea celui de-al paisprezecelea sezon de distracţie de la Bâlea Lac. Inaugurarea oficială a întregului complex de gheață va avea loc în prima parte a lunii februarie a anului viitor.

În premieră pentru acest proiect, restaurantul amenajat în holul principal al Hotelului de Gheaţă va găzdui o festivitate de inaugurare. Ice Restaurant „Ferdinand 1 al României” va fi deschis oficial duminică seara, începând cu ora 19.00, în cadrul unui eveniment la care invitatul principal va fi Excelența  Sa, Jose Miguel Menchaca Pinochet, Ambasadorul Republicii Chile în România. Cu acest prilej, la restaurant va fi prezentat şi un meniu special, dedicat Centenarului Marii Uniri, ce include preparate reprezentative pentru toate provinciile geografice şi istorice ale României Mari. Oaspeţii care vor alege să mănânce aici vor avea la dispoziţie şi preparatele rafinate, deja binecunoscute, disponibile în meniurile din sezoanele anterioare, servite pe platouri de gheaţă.

Deschiderea Hotelului de Gheaţă din „inima” Masivului Făgăraş aduce cu sine și primii turişti care vor înnopta în camerele acestei construcții speciale. Multe dintre rezervările pentru cazare şi privilegiul de a fi printre primii temerari ce doresc să experimenteze somnul la -2 grade Celsius în Hotel of Ice Bâlea Lac 2018 – 2019, s-au făcut deja cu multe luni înainte, turiştii din Marea Britanie fiind şi în acest an cei mai numeroși.

Construirea celui de-al paisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a început pe 6 decembrie. Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată, în paralel cu debutul lucrărilor la Hotelul de Gheaţă a-nceput şi ridicarea „satelitului” (complexul de igluuri). Hotelul de Gheaţă şi igluurile sunt ridicate în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac, tot în aceeaşi zonă urmând a fi construită şi Biserica de Gheaţă.

Hotelul de Gheaţă din acest sezon va avea 16 camere duble (în acest moment, sunt finalizate și dotate 12 camere) şi un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri. „Satelitul” de igluuri va avea patru camere duble. Tema proiectului din acest sezon este “Frozen Love”, deoarece se dorește promovarea ideii de dragoste şi pasiune pentru natură, aer curat, drumeţie montană, pe scurt: iubirea pentru Masivul Făgăraş în timpul anotimpului rece.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here