Egiptul, noua destinație preferată de români

Tot mai mulți români aleg destinații exotice pentru a-și face nunta și luna de miere, chiar dacă un astfel de eveniment costă mii de euro. targul de turism al romaniei noua destinație preferată de români

Cu o creștere spectaculoasă a numărului de turiști străini de la un an la altul, Egiptul urcă și în topul preferințelor românilor, pentru care iarna aceasta sunt disponibile cu 50% mai multe pachete de vacanță pentru relaxare la soare, ori circuite și croaziere, de la reluarea operării pe charter în 2017, după o întrerupere de un an.

Declarată de Organizația Națiunilor Unite pentru Turism Mondial (UNWTO) destinația turistică cu cea mai rapidă creștere procentuală a numărului vizitatorilor de-a lungul anilor, țara își revine treptat din punct de vedere turistic după Revoluția de Catifea și după ce mai multe atentate și doborârea unui avion cu turiști ruși au scăzut dramatic vizitele străinilor.

Numărul acestora a ajuns la 8,3 milioane în 2017 (când valoarea totală a industriei a fost evaluată la 7,6 miliarde de dolari), de la 5,4 milioane în 2015, 4,8 milioane în 2014, față de 14,7 milioane în 2010, anul anterior revoluției, când industria era evaluată la 12,5 miliarde de dolari.

vacanță în egipt egipt destinație însorită 365 de zile concediu in hurghada preț vacanță egipt safari in hurghada vacanță sharm el sheikh (10)

În august 2018, oficialii egipteni anunțau că numărul vizitatorilor înregistrați în prima jumătate a anului a crescut cu 41% față de anul precedent, la aproximativ 5 milioane. Numărul vizitatorilor din Europa de Est a crescut cu 55% față de 2017, la aproape 200.000 de persoane.

Noua destinație preferată de români

“Stabilitatea politică și rărirea atentatelor au readus încrederea turiștilor în destinația foarte apreciată pentru scuba diving, circuite la piramide ori croaziere pe Nil. Noi am reluat operarea pe charter în 2017, când aproximativ 1.600 de români au petrecut o vacantă în Sharm el Sheikh, ori în circuite și croaziere pe Nil. Pentru 2018 estimăm că numărul lor va depăși 3.000. Autoritățile egiptene își doresc cât mai mulți turiști străini și susțin orice demers al unei agenții care face incoming. În plus, investesc. De-a lungul Nilului, în centrul orașului Cairo, plănuiesc să  construiască cea mai înaltă clădire a Africii, cu 70 de etaje, care va oferi o priveliște panoramică asupra fluviului. Această investiție va face și mai tentante croazierele pe Nil”, declară Dan Goicea, managing partner Cocktail Holidays.

În parteneriat cu cea mai mare agenție de turism din Egipt, Cocktail Holidays lansează în premieră pentru piața românească curse charter speciale București – Cairo, București – Luxor pentru Crăciun și Revelion, dar și București – Hurghada nu numai de sărbători, ci și în prima săptămână din ianuarie.

vacanță în egipt egipt destinație însorită 365 de zile concediu in hurghada preț vacanță egipt safari in hurghada vacanță sharm el sheikh (4)

De Crăciun, vacanța cu zbor charter București – Cairo cuprinde două nopți de cazare în capitala Egiptului, o noapte cu trenul spre Aswan și trei nopți pe un vas de croazieră pe Nil. E un program în care turiștii pot vizita cele mai importante obiective turistice ale Egiptului Antic, de la Piramidele din Giza, Memphis, Sakkara, Obeliscul și Grădina Botanică din Aswan până la Templul Philae, Valea Regilor, Templele Luxor și Karnak.

De Revelion, zborul este direct între București și Luxor și turiștii încep vacanța pe un vas de croazieră și o continuă la Cairo, timp în care vizitează cele mai renumite piramide și temple în Luxor și Cairo.

Alte trei programe de Crăciun și Revelion îi duc pe turiști cu charterul la Cairo sau Luxor, pentru vizitarea piramidelor în prima parte a vacanței, urmată de un sejur de patru ori cinci nopți în Hurghada.

Sunt pachete cu toate taxele incluse, care pornesc de la 916 euro de persoană, și care le dau turiștilor posibilitatea și să stea la soare, și să urmeze un circuit, fiecare putând să fie și o vacanță separată.

Pe lângă acestea, trei curse charter îi duc în vacanță în Hurghada și patru curse în Sharm el Sheikh de sărbători și în prima parte a lunii ianuarie. Pachetele pentru vacanțe la soare în Egipt pornesc de la 431 de euro de persoană, cu toate taxele incluse. Dintre acestea, cele mai multe solicitări au fost pentru revelion în Sharm el Sheikh, pentru care în noiembrie mai sunt foarte puține locuri.   

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here