Continuă scandalul corvetelor. Contestaţia companiei Damen, respinsă de judecători

Constestatia companiei Damen, respinsa
sursa: Google

Tribunalul București a respins contestaţia depusă de grupul olandez Damen, după ce Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, la începutul lunii iulie, că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor patru corvete multifuncţionale este cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa. Valoarea contractului este de 1,2 miliarde de euro.

Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.

„Respinge excepţia inadmisibilităţii excepţiei de nelegalitate a Deciziei de numire a membrilor comisiei de evaluare nr. A3/1356/22.02.2018. Admite excepţia inadmisibilităţii excepţiei de nelegalitate a Ordinelor de zi pe unitate nr. 29/13.02.2018 şi nr. 36/22.02.2018. Respinge excepţia de nelegalitate a Ordinelor de zi pe unitate nr. 29/13.02.2018 şi nr. 36/22.02.2018, ca inadmisibilă. Respinge excepţia tardivităţii capetelor de cerere nr. 2 – 2.4 şi nr. 3 din acţiune. Respinge excepţia de nelegalitate a Deciziei de numire a membrilor comisiei de evaluare nr. A3/1356/22.02.2018, ca neîntemeiată. Respinge acţiunea ca neîntemeiată”, se arată decizia în magistraților Tribunalului București.

Imediat după pronunţarea sentinţei Tribunalului București, reprezentanţii Damen au trimis un comunicat de presă în care precizează că aşteaptă motivarea hotărârii, care ar cuprinde câteva puncte fundamentale favroabile recursului care va fi înaintat.

„Acesta este un dosar uriaş şi extrem de complex, prin anvergura sa. Din cauza urgenţei cu care instanţele trebuie să judece litigiile în cazul achiziţiilor publice, judecătorul a fost nevoit să examineze mai mult de un an şi jumătate de procedură în doar câteva termene. O astfel de presiune nu ajută atunci când se dezbat chestiuni de legalitate a unei achiziţii militare de mai multe miliarde de euro, în care accesul la informaţii, timpul de studiu şi analiza amănunţită sunt, în mod firesc, esenţiale. Chiar şi aşa, această fază procesuală a fondului a scos la iveală mai multe chestiuni importante, iar faza procesuală a recursului va fi un cadru excelent pentru abordarea acestora”. (Damen)

Cei de la Damen spun că sunt „multiple chestiuni (inclusiv de legalitate, încălcare a confidentialităţii etc), invocate chiar de către MapN ca temeiuri pentru suspendarea procedurii sunt în continuare nelămurite”.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.