Teatrul Nottara a rămas din nou fără sediu. Clădirea ArCuB s-a ales şi ea cu bulină roşie

Teatrul NottaraTeatrul Nottara a rămas din nou fără sediu, după ce clădirea ArCuB din strada Batiştei din Bucureşti a fost încadrată cu gradul I de risc seismic, adică a primit bulină roşie.

Marinela Ţepuş, directorul de la Teatrul Nottara, a declarat joi pentru Mediafax că a aflat, pe 30 decembrie 2015, că teatrul nu se poate muta în sediul ArCuB din strada Batiştei, deşi ar fi avut o întâlnire cu directoarea ArCuB, Mihaela Păun, chiar cu o zi înainte.

„Am aflat pe 30 decembrie, când urma să se voteze predarea în administraţie a ArCuB, aşa cum trebuia să se întâmple. Doamna a uitat să ne spună. Cine să creadă că în 29 decembrie, când ne-am întâlnit, nu a ştiut? Una dintre posibilele explicaţii ar fi că are Alzheimer‎ şi că ar trebui să îşi dea demisia sau că a făcut acest lucru din alte motive”, a spus Marinela Ţepuş.

Ea a adăugat că Teatrul Nottara va întocmi o scrisoare deschisă prin care va cere demisia Mihaelei Păun. „Doamna a reuşit să facă ce nu a făcut cutremurul din 1977 pentru Nottara – să îl scoată din activitate două luni”, a mai spus Marinela Ţepuş. De asemenea, Marinela Ţepuş a spus că Primăria Capitalei se luptă să găsească pentru Teatrul Nottara un spaţiu stabil, într-un loc central, în care să poată desfăşura măcar 20 de spectacole. „Ştiu că se luptă şi sper ca până luni să aibă un răspuns”, a explicat Marinela Ţepuş, precizând că Teatrul Nottara va fi nevoit să renunţe la unele spectacole.

Conducerea Teatrului Nottara a semnat un acord cu Cercul Mililtar Naţional din Capitală, potrivit căruia, de două ori pe săptămână, în acest spaţiu să fie jucate două spectacole. În plus, o dată pe lună, actorii de la Teatrul Nottara vor urca pe scena Palatului Cotroceni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here