Răzvan Sava promite că anul acesta încep lucrările la pistele pentru biciclete

Administrația Cimitirelor
Sava: „Oprescu trebuie să plătească!”

bicicleteStudiul de fezabilitate pentru realizarea în Bucureşti a 100 km de piste de biciclete va fi reactualizat, iar lucrările efective ar urma să înceapă în acest an, a anunțat joi primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

„Este un studiu de fezabilitate întocmit în 2014, el acum se reactualizează. Ne dorim ca pistele de biciclete să nu mai fie cele desenate și cele care nu au fost aprobate nici de Poliția Municipiului București, dar nici de cei care merg cu bicicleta. Să avem niște piste în adevăratul sens al cuvântului, integrate, nu cum sunt acum: segmente de piste care nu pot fi folosite de la un capăt la celălalt al orașului”, a spus edilul.

El a estimat că lucrările, care vor începe în acest an, nu vor dura mai mult de un an – un an și jumătate. Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer a reamintit că, încă din 2014, ministerul a alocat zece milioane de euro pentru o rețea de o sută de kilometri de piste de biciclete în București, dar că lucrările nu au demarat încă.

„Banii sunt încă disponibili la Ministerul Mediului în anul 2016 și am vrut să știu care este stadiul lucărilor, unde se află dânșii cu progresul în această temă și să asigur că din partea noastră există tot sprijinul, astfel încât, sperăm, până la sfârșitul anului, aceste lucrări să înceapă”, a arătat ea.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că e important ca pistele noi de biciclete să fie integrate în planul de mobilitate urbană durabilă. „Există o dezbatere publică pe acest subiect și de îndată ce dânșii vor finaliza dezbaterea publică, estimată cam în două-trei luni, se poate avansa cu ceilalți pași procedurali”, a subliniat Cristiana Pașca Palmer.

Purtătorul de cuvânt al PMB, Alexandru Ichim, a menționat că PMB va discuta inclusiv cu beneficiarii despre propunerile concrete de piste pentru bicicliști.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Oameni buni (dacă sunteți chiar așa …), restituiți-ne Calea Victoriei! Este o aberație ca o Țară întreagă, un București, să ofteze de dorul celei mai renumite artere istorice de circulație datorită crizei de megalomanie idioată de care suferă acel infractor care fiind reținut nu mai știa cu ce să se dopeze ori ce operații să-și mai facă pentru a fugi de răspundere. Mai avea puțin și beneficiind de amabilitatea confraților săi se opera și de platfus ori de mătreață! REDAȚI-NE CALEA VICTORIEI! Eventual puteți interzice circulația auto pe această stradă istorică și o puteți transforma în arteră pietonală dar în nici un caz în hibridul nefericit care a ajuns! Dacă o făcea Ceaușescu precis că-l împușcau mai de mult. Căutați soluții și supuneți-le acceptului oamenilor, nu ne mai faceți asemenea surprize. Singurele pe care le-am accepta-o cu ușurință ar fi acelea legate de dispariția în lumea largă a lui Băsescu care să fi fugit cu capra lui Iohannis șterpelind banii ascunși de Cocoș și astfel, să o părăsească pe Udrea care de supărare să se încurce cu neamțul pe care s-l instaleze la Stejari. Ce revelion fain ar mai fi în Românica noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here