Proiect de desființare a Secției Speciale prin care Dragnea dorea să controleze procurorii și judecătorii

USR depune marţi în Parlament un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor, anunţă la RFI deputatul Stelian Ion.

Parlamentarul USR Stelian Ion spune că a mai existat un proiect privind desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, care a picat însă în Parlament.

”În această sesiune depunem o altă formă a legii şi este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secţie specială de investigare a infracţiunilor din justiţie să fie desfiinţată pur şi simplu”, a precizat el, conform news.ro.

El subliniază că ”şi în rândul miniştrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secţie, în sensul în care într-una dintre şedinţele de Guvern anterioare au fost nişte dispute pe această temă”.

În opinia sa, ”cu siguranţă, în 2020, această secţie nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea şi majoritatea parlamentară şi secţia aceasta va fi desfiinţată”. ”E o chestiune doar de timp”, a spus el.

Despre SS, creația lui Dragnea cu mâna sa dreaptă, Tudorel Toader

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este o structură operativă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției, a cărei operaționalizare a avut loc la data de 23 octombrie 2018.

În conformitate cu Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, cu modificările și completările ulterioare, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie îşi păstrează competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care, alături de persoanele menționate anterior sunt cercetate şi alte persoane.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie este condusă de un procuror-şef secţie, ajutat de un procuror-şef adjunct, numiţi în funcţie de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în condiţiile Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie soluţionează conflictele de competenţă apărute între Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi celelalte structuri sau unităţi din cadrul Ministerului Public.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.