Primăria Sectorului 3 a preluat Cinematograful Gloria. Ce prevede protocolul semnat de Robert Negoiţă şi Radu Caranfil

GloriaCinematograful Gloria a trecut în administrarea Primăriei sectorului 3, în urma unui protocol semnat joi de primarul Robert Negoiţă şi Radu Caranfil, membru în Consiliul de Administraţie al RADEF „România Film”, în prezenţa lui Bogdan Stanoevici, secretar de stat în Ministerul Culturii.

„Ne-am dorit foarte mult să preluăm acest edificiu cultural. Vreau să mulţumesc Ministerului Culturii că s-a implicat în această problemă, cu toate greutăţile întâmpinate. Profit de această ocazie să adresez de acum oaspeţilor noştri o invitaţie pentru toamna acestui an, la ceremonia de tăiere a panglicii unuia dintre cele mai moderne centre culturale din ţară. Zona Cinematografului Gloria este în prezent un focar de infecţie. Era absolut nevoie să se facă ceva. La noul centru ce urmează a fi dezvoltat pe terenul actualului Cinematograf Gloria se vor viziona piese de teatru, filme de calitate, vor avea loc spectacole şi evenimente educaţionale, culturale în general. Sper să continuăm colaborarea cu Ministerul Culturii şi după preluarea Cinematografului Gloria, pentru a lansa împreună cât mai multe proiecte pentru locuitorii Sectorului 3″, a declarat Robert Negoiţă.

La rândul său, Bogdan Stanoevici, secretar de stat în Ministerul Culturii, a spus că de mulţi ani, ceea ce se întâmpla la RADEF România Film sfida legea. „Domnul primar Robert Sorin Negoiţă a făcut toate demersurile de preluare a cinematografului, însă legea nu era aplicată. Din cauza ilegalităţilor şi a gestiunii catastrofale a fostei conduceri RADEF, multe dintre structurile cinematografelor au intrat în paragină sau au fost vândute. Noul Consiliu de Administrare RADEF a adus lucrurile pe făgaşul normal”, a spus Stanoevici.

Obiectul acestui protocol îl constituie predarea Cinematografului Gloria din domeniul privat al statului şi administrarea RADEF România Film în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3. Bunurile mobile înscrise în inventarul Cinematografului „Gloria” la data semnării acestui protocol trec în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here