Primăria Municipiului Bucureşti: terasele din Centrul Istoric se pot deschide din 15 martie

Centrul IstoricTerasele din Centrul Istoric se pot deschide începând cu data de 15 martie, a anunțat joi Primăria Municipiului București (PMB), care a menționat că, până în prezent, au fost depuse 63 de cereri de autorizare în acest sens.

„Până în acest moment, au fost depuse la Primăria Capitalei 63 de cereri de autorizare a amplasării teraselor sezoniere pentru zona Centrului Istoric și alte zone protejate, iar dintre acestea 40 de dosare sunt încă în analiză, 15 sunt finalizate, iar pentru opt s-au emis deja avizele de amplasare”, a precizat Municipalitatea.

Pentru a obține avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenții economici trebuie să depună la Direcția de Urbanism din cadrul PMB mai multe documente care să conțină în mod obligatoriu autorizația de funcționare emisă de primăria de sector, potrivit PMB. Regulamentul privind organizarea și funcționarea teraselor din Centrul Istoric stabilește o serie de reguli privind activitățile de alimentație publică desfășurate, suprafețele teraselor, tipul de mobilier, siguranța cetățenilor și obligația agenților economici de a asigura condițiile privind stabilitatea și siguranța imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

Dispozițiile care reglementează normele de organizare și funcționare a teraselor sezoniere, nr. 194/04/ 03 din 2013 și nr. 415/07/04 din 2015, pot fi consultate pe site-ul www.pmb.ro, la secțiunea acte normative.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.