VIDEO Lui Ionel Arsene îi place ”Mambo Nomber Five”. Lou Bega la Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, e tare bucuros că în acest an îl va aduce pe cântăreţul latino-pop Lou Bega la Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț.

Lou Bega va deschide oficial Târgul de Crăciun organizat de Consiliul Judeţean în centrul municipiului Piatra-Neamţ, evenimentul fiind programat vineri, 7 decembrie, de la ora 18,00.

Preşedintele Consiliul Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a lansat o invitaţie tuturor nemţenilor să participe la acest târg şi să se bucure de surprizele pregătite de organizatori. “Povestea Târgului de Crăciun la Neamţ continuă, iar vineri, odată cu lăsarea întunericului, la Curtea Domnească din Piatra-Neamţ, se va deschide ediţia 2018. Vă aştept la o nouă întâlnire, într-o atmosferă mirifică, pe care o pregătim pentru dumneavoastră. Veniţi să ne bucurăm sufletele cu colinde, muzică bună adusă pe scenă de artişti internaţionali, naţionali şi locali, dansuri populare şi să vedem obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă. Nu vor lipsi vinul fiert cu scorţişoară şi bucatele tradiţionale”, a scris, pe pagina sa de socializare, preşedintele CJ Neamţ.

Lou Bega la Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț. Cât costă distracția

Pentru această ediţie în care îl va aduce pe Lou Bega la Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț, Consiliul Judeţean Neamţ a aprobat un buget 350.000 lei.

David Lubega (poreclit Lou Bega), născut la data de 13 aprilie 1975 în München, la vremea respectivă Germania de Vest – Republica Federală Germania – este un cântăreț de gen latino-pop cunoscut mai datorită piesei sale Mambo No.5, lansată în anul 1999.

„Mambo No. 5 (A Little Bit of…)”, în interpretarea lui Lou Bega, a ajuns pe primul loc în topuri în majoritatea țărilor din Europa, inclusiv Marea Britanie, Germania și Franța. În America, a atins locul 3, iar în Australia s-a menținut pe prima poziție timp de opt săptămâni, devenind cel mai bine vândut single din 1999, relatează unsitedemuzica.ro.

Cântărețul a povestit că a descoperit piesa „Mambo No. 5” a lui Pérez Prado în adolescență, când se afla la Miami. Câțiva ani mai târziu, tânărului rapper i-au venit din nou în minte ritmurile ei – s-a apucat să improvizeze versuri și a mai făcut mici modificări la linia melodică, rezultând astfel un megahit care a făcut înconjurul planetei. „Nu am vrut să copiez pur și simplu. Mi-am dorit să aibă amprenta stilului meu”, a mai spus el.

Însă, când lumea nu a mai avut energie să „jump up and down and move it all around”, s-a oprit și ascensiunea artistului german. La scurt timp, el a scos și al doilea single de pe albumul „A little bit of Mambo” – „I Got a Girl” – însă, deși piesa s-a plasat bine în topuri, elementul de noutate dispăruse. Al treilea single „Tricky, Tricky” abia dacă a mai ajuns la coada clasamentelor. Acum, Ionel Arsene l-a reciclat pe Lou Bega la Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

*