Invitație la teatru în Sectorul 5. De la „Teatru în căruță”, la „D’ale Carnavalului”

Sectorul 5

„E proaspăt! E nou! O să fie mare show! Țineți-vă de bunde! E timpul să fie Teatru Oriunde!”, este sloganul noului proiect al Centrului Cultural „Ștefan Iordache” din sectorul 5, menit să-i scoată la teatru pe bucureșteni.

Spectacolele au avut loc pe 5 decembrie, la Piața de Flori și Parcul Romniceanu.

Actorii Ștefan Pavel, Mihaela Mardare, Liviu Chițu și Cosmin Pană au urcat în căruță și au plecat la drum cu „Farse medievale – în stil nemedieval”. Un spectacol nemaivăzut și nemaiauzit, nemaiîntâlnit, dar ușor de privit, spun bucureștenii care au văzut reprezentațiile.

Căruța a fost un teatru ambulant complet dotat grație finanțării Centrului Cultural „Ștefan Iordache” din sectorul 5 și a Primăriei Sectorului 5 din București.

Sectorul 5

Spectacolul „Farse medievale-în stil nemedieval”, în regia lui Vlad Trifaș, este un spectacol ce se întoarce la un gen de teatru care are ca bază dramaturgia medievală, mai precis stilul farsei medievale.

Prin proiectul „Teatru Oriunde”, Asociația Sirius Art își propune să ofere acces, atât fizic cât și din punct de vedere al conținutului, la spectacole de teatru celor care fac parte din categoriile private de accesul la această formă de cultură.

„D’ale Carnavalului”, în premieră la Teatrul Elisabeta

Următorul regal de teatru în Sectorul 5 va avea loc vineri, 10 decembrie. Teatrul Elisabeta va prezenta prima producție bazată pe un text de I. L. Caragiale: „D’ale Carnavalului”, în regia lui Șerban Puiu.

Premiera se bucură de o distribuție de excepție din care fac parte actorii Letiția Vlădescu, Vasile Calofir, Dan Cogălniceanu, Marcelo Cobzariu, cu debutul tinerilor absolvenți de actorie pe care Teatrul Elisabeta i-a sprijinit.

Alături de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, Asociația Culturală Teatrul Independent Elisabeta pune în scenă un spectacol inedit bazat pe bine-cunoscutele personaje caragialiene.

Sectorul 5

„D’ale Carnavalului” face parte din proiectul Mofturi și Comedie la Elisabeta, proiect ce beneficiază de finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului cetățenilor din Sectorul 5 la cultură și participarea la viața culturală prin creația caragialiană transpusă într-un spectacol realizat la cel mai înalt nivel.

100 de invitații gratuite

Cu această ocazie, Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache oferă 100 de invitații cu titlu gratuit locuitorilor Sectorului 5 pentru spectacolul „D’ale Carnavalului”, în regia lui Șerban Puiu.

Premiera are loc pe data de 10 decembrie 2021, ora 18:00, la Teatrul Elisabeta (Bd. Elisabeta, nr. 45, etaj 2, Sector 5, București).

Locuitorii Sectorului 5 care doresc să intre în posesia invitațiilor trebuie să contacteze Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache la numărul 0756 144 831 sau la adresa de e-mail contact@cultural5.ro.

Intrarea la spectacolul de teatru se face pe baza prezentării certificatului verde și a buletinului de identitate, iar accesul se va face în limita locurilor disponibile.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Misiunea Centrului Cultural și de Tineret Sector 5

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 are rolul de a identifica și aborda nevoile culturale ale comunității reprezentate, de a susține proiecte, manifestări și activități culturale locale și de a fi, în general, un catalizator cultural comunitar – permițând formarea și consolidarea unei identități culturale locale.

Promovarea interacțiunii culturale între grupuri diferite provenind atât din interiorul, dar mai ales din exteriorul comunității în vederea susținerii toleranței culturale, a dialogului și a solidarității, dar și a asigurării permisibilității comunicative între diferitele medii socio-culturale, țintind spre dizolvarea problemelor etnice și sociale prin cultivarea spiritului civic;

Protejarea și susținerea libertății de creație, înțeleasă ca drept la exprimare artistică (materializarea într-o formă artistică a unei opinii/poziționări față de anumite lucruri/fapte/acțiuni), în conformitate cu art. 33 al Constituției României și a normelor internaționale, pentru perfecționarea și formarea tinerilor în domeniile artistice și asigurarea performanței în creativitate, cultură și educație, dar și pentru validarea expresivității artistice și dezvoltarea culturală și artistică multivalentă;

Susținerea accesului liber și a oportunităților egale la cultură, sport și educație continuă, oferind condițiile necesare însușirii valorilor, exprimării artistice libere și participarii la manifestări și programe culturale, de dezvoltare, creative și educaționale, crescând gradul de acces și participarea cetățenilor la viața culturală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here