Hai, popor, la Carnaval! Spectacol inedit la Teatrul Elisabeta

Carnaval

Carnaval, maaare Carnaval, oameni buni, târgoveți din sectorul 5! Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” al Primăriei sectorului 5 este alături de Asociația Culturală Teatrul Independent Elisabeta, care a pus în scenă un spectacol inedit bazat pe bine-cunoscutele personaje caragialiene.

Crăcănel, Pampon, Nae Girimea, Mița și Didina și celelalte personaje “de mahala” ale genialului nostru I. L. Caragiale vă așteaptă să vă prăpădiți de râs, în sala elegantă a Teatrului Elisabeta, cu “Mangafaua” și “Bibicul”!

În regia excepționalului regizor Puiu Șerban și cu o formidabilă distribuție, toți “târgoveții” sectorului păstorit de Cristian Popescu Piedone, sunt invitați, neicușorule, vezi matale!, la piesa “D’ale Carnavalului”! Rezon!

„D’ale Carnavalului” face parte din proiectul Mofturi și Comedie la Elisabeta, proiect al Asociației Culturale Teatrul Independent Elisabeta ce beneficiază de finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache în baza Legii 350/2005.

În premieră, la “Elisabeta”

Așadar: Teatrul Elisabeta prezintă prima producție bazată pe un text de I. L. Caragiale: „D’ale Carnavalului”, în regia lui Șerban Puiu.

Premiera se bucură de o distribuție de excepție din care fac parte actorii Letiția Vlădescu, Vasile Calofir, Dan Cogălniceanu, Marcelo Cobzariu, cu debutul tinerilor absolvenți de actorie pe care Teatrul Elisabeta i-a sprijinit.

Carnaval

Mofturi, neicușorule!

„D’ale Carnavalului” face parte din proiectul “Mofturi și Comedie la Elisabeta”, proiect ce beneficiază de finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” în baza Legii 350/2005.

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului cetățenilor din Sectorul 5 la cultură și participarea la viața culturală prin creația caragialiană transpusă într-un spectacol realizat la cel mai înalt nivel.

Actorii – cu măștile lui Caragiale, spectatorii – cu măștile lui Arafat

Cu această ocazie, Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache oferă 100 de invitații cu titlu gratuit locuitorilor Sectorului 5 pentru spectacolul „D’ale Carnavalului”, în regia lui Șerban Puiu.

Premiera a avut loc pe data de 10 decembrie 2021, ora 18:00, la Teatrul Elisabeta (Bd. Elisabeta, nr. 45, etaj 2, Sector 5, București).

Toți “moftangii” din Sectorul 5 care doresc sa intre în posesia invitațiilor trebuie să le solicite la numărul 0756 144 831 sau la adresa de e-mail contact@cultural5.ro. Intrarea la spectacolul de teatru se face pe baza prezentării certificatului verde și a buletinului de identitate, iar accesul se va face în limita locurilor disponibile.

Carnaval

O piesă genială, regizată de un mare director de scenă, discipol al lui Liviu Ciulei

Am scris, la începutul acestei “invitații”, despre “excepționalul regizor Puiu Șerban”.

Poate mai puțin cunoscut publicului larg, “poporenilor”, cum se spune, regizorul Puiu Șerban este unul dintre marii regizori ai teatrului românesc și se înscrie în glorioasa galerie a marilor directori de scenă din anii 1970/1980 care i-au fost și dascăli în Academia de Teatru. Iată ce spune despre sine și despre acea perioadă de aur a teatrului românesc și astfel veți fi de acord că am avut dreptate folosind sintagma de mai sus:

“Eu aș spune că sunt un regizor și un profesor de modă veche, în sensul bun al cuvântului. Pentru mine, regia este similară cu ceea ce se făcea, în domeniu, în anii ‘70-‘80. Am avut un noroc foarte mare în sensul că toți îndrumătorii mei profesionali au fost mari personalități ale acelor ani. Și mă refer aici la Ion Cojar, Valeriu Moisescu, Liviu Ciulei, Sanda Manu, Radu Penciulescu, cei cu care m-am intersectat, student fiind sau, înainte de a fi student, când am lucrat în cadrul serviciului tehnic de la Teatrul Bulandra. În acea perioadă, am văzut jucând întreaga pleiadă de actori a Teatrului Bulandra începând cu Victor Rebengiuc, Ștefan Bănică Senior, Gina Patrichi, Rodica Tapalagă, Irina Petrescu, Virgil Ogășanu, Florian Pittiș, Ion Caramitru, actori uriași, aflați pe atunci, la vârful carierei! Eu m-am format, practic, în lumina acestui teatru și, ulterior, când am intrat la Teatru, după Revoluție, am rămas loial profesorilor care, practic, m-au construit în acest sens. Așa cum vă spuneam, la Regie, l-am avut, ca profesor, pe Valeriu Moisescu, unul dintre marii regizori ai generației de aur! Eu am deschis, însă, cum se spune, ochii, ca tehnician, la Teatrul Bulandra, pe acest tip de regie, de actorie, de relație cu publicul, fiind format de acești mari profesori.” (cronicaromana.net)

Distribuția, pe măsura rolurilor și a regizorului

Letiția Vlădescu, Trică Hristu, Vasile Calofir, Dan Cogălniceanu, Marcelo Cobzariu, Vlad Lință, Robert Onofrei, Iulian Bălan, Amanda Petrișor și alți actori valoroși ai Teatrului Elisabeta fac un spectacol, cum spuneam, de excepție. Din “distribuție” face parte și muzica la acordeon a excepționalului artist-interpret Elvis Buruiană, încă student la Universitatea Națională de Muzică București dar al cărui talent este cunoscut și apreciat nu numai în România ci și în străinătate!

În concluzie, cu măștile și … hai la Carnaval, țațo și nene!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.