GALERIE FOTO Gabriela Firea a făcut 14 cetățeni de onoare într-o singură seară. Printre ei: Patzaichin și Lucescu

Gabriela Firea a făcut 14 cetățeni de onoare
FOTO Facebook Gabriela Firea

Într-o singură seară, primarul general Gabriela Firea a făcut 14 cetățeni de onoare ai municipiului București – actori, sportivi, medici, profesori universitari și academicieni.

Personalitățile care au primit această distincție sunt: actorul Marius Bodochi, medicul Cătălin Constantin Badiu, actrița Cezara Dafinescu, sportivul Helmuth Duckadam, actrița Ileana Stana Ionescu, profesorul Nicolae Istudor, sportivul Mircea Lucescu, actorul George Mihăiță, actrița Maia Morgenstern, sportiva Cristina Neagu, profesorul Pavel Năstase, sportivul Ivan Patzaichin și academicianul Eugen Simion, a anunțat miercuri Gabriela Firea pe Facebook.

De asemenea, doi veterani de război, care au împlinit vârsta de 100 (Ștefan Nica) respectiv 102 ani (Corneliu Aluneanu) în An Centenar, au primit Medalie specială și Diploma de Onoare pentru serviciile militare aduse statului român.

”Suntem încă în An Centenar, celebrăm 100 de ani de la Marea Unire și am considerat că aceasta este modalitatea cea mai potrivită pentru a ne arată recunoștința pentru eroii națiunii noastre. Trebuie să ne arătăm recunoștință pentru eroii noștri, fie că este vorba de academicieni, profesori universitari de prestigiu, medici eminenți recunoscuți în întreagă Europă care s-au întors în tară, fie că este vorba despre glorii ale sportului sau iluștri maeștri ai artei. Ei determină că Bucureștiul să fie cu adevărat o capitală europeană, o capitală internatională, impreună cu ei suntem mai bogați în cultură, în spiritualitate, în educație,în cercetare”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a făcut 14 cetățeni de onoare. Ce spun ”împricinații”

Primarul Gabriela Firea a făcut 14 cetățeni de onoare. Iată ce au au declarat cei care au primit distincția.

Cristina Neagu: “Sunt foarte mândră să primesc o astfel de distincție, mai ales că este vorba de orașul în care m-am născut, în care am făcut primii păși în sport și în care m-am întors să încerc să realizez performanțe frumoase”.

Maia Morgenstern: “Sunt bucuroasă și mândră să primesc titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București. Aș vrea să găsesc cuvinte care să măsoare mândria, liniștea și echilibrul pe care îl simț aflându-mă aici și va mulțumesc pentru această onoare”.

Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice București: “Acest premiu reprezintă rodul muncii întregii echipe de la Academia de Studii Economice”.

Pavel Năstase, Președintele Senatului Academiei de Studii Economice: “Sunt onorat să primesc această distincție, iar onoarea înseamnă și o mare responsabilitate. Doresc pe această cale să îmi exprim susținerea pentru proiectele PMB la care se califica echipe profesioniste; sunt bucuros că există astfel de inițiative”.

Cătălin Badiu, medic primar chirurgie cardiovasculară: “Peste 20 de ani am locuit la Munchen, însă m-am întors în România, în București, orașul în care m-am născut și pe care-l iubesc și unde sper că prin muncă mea să pot oferi cât mai mult. Mulțumesc Primarului General, Gabriela Firea, pentru că dedică o atenție deosebită medicinei”.

Ileana Stana Ionescu: “Sunt fericită pentru că mă aflu în România mea și sunt fericită pentru că am primit de la Primarul General, o persoană pe care o apreciez, această dictinctie”.

Cezara Dafinescu: ”Timp de 49 de ani am rostit de pe scena Teatrului Național vorbele altora, acum când trebuie să spun ce simt, emoțiile mă paralizează. Voi spune un singur cuvânt: Vă mulțumesc!

George Mihăiță: “De aproape 50 de ani îi simț pe bucureșteni aproape de mine. La mulți ani, București! Vreau să dedic această distincție unor bucureșteni: celor trei copii ai mei”.

Marius Bodochi: “Vreau să mulțumesc Teatrului Național care m-a angajat, Teatrului Metropolis, care mi-a dat roluri minunate și Teatrului de Comedie”.

Helmuth Duckadam: “Sunt onorat să fac parte din seria de personaliti care au fost onorate cu acest titlu. Mulțumesc Primarului General și CGMB pentru aprobarea acestui proiect. Sunt mândru că am fost desemnat Cetățean de Onoare al Bucureștiului, iar, într-o zi, poate voi fi desemnat și la mine acasă, la Arad”.

Ivan Patzaichin: “Am rămas atașat Bucureștiului, l-am iubit mereu, însă n-am crezut că voi ajunge Cetățean de Onoare al acestui oraș. Am visat că orașul București să aibă o Dâmbovița cât mai prietenoasă cu oamenii și mi-aș dori să facem asta împreună, alături de Primăria Municipiului Bucuresti”.

Mircea Lucescu: “Dedic această distincție strănepotului meu, care sper să meargă pe urmele străbunicului și ale bunicului sau. Am crescut cu o dragoste extraordinară pentru acest oraș și mă bucur să observ că Bucureștiul devine o capitală europeană. Felicit Primăria Capitalei și o felicită de doamnă Primar General pentru sprijinul pe care îl acordă sportului, pentru că sportul înseamnă sănătate. Am încercat să reprezint România cum se poate mai bine. Vă mulțumesc!”.

Și așa Gabriela Firea a făcut 14 cetățeni de onoare într-o singură seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

*