Festivalul Tarafuri şi Fanfare, la Muzeul Satului

presiune pe guvern

Tarafuri și FanfareCea de-a noua ediție a Festivalului Tarafuri și Fanfare, care aduce la București reprezentanți ai unor vechi ansambluri muzicale, va avea los sâmbătă și duminică la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală, au anunţat organizatorii, Asociația Mișcarea de Rezistență.

Muzicanți bătrâni vor povesti despre oamenii din satelor lor, vor împărtăși cântece bătrânești doar de ei știute, aducând în prezent sunetele tinereții lor și eroi de balade.

Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăști (Suceava) și Taraful vlăscean al haiducilor din Clejani (Giurgiu) vor demonstra sâmbătă că folclorul din vetrele satelor românești este unic.

Duminică îşi vor susţine reprezentaţiile Fanfara din Saelele (Teleorman), Taraful din Băbiciu (Olt), Taraful lui Vasile Firuță din Islaz (Teleorman), Dănțăușii și fluierașul din Idicelul de Pădure (Mureș) și Fanfara bucovineană din Forăști. Artiștii vor spune, în dialog cu muzicianul Grigore Leșe, istorisiri din viața omului de la sat.

Festivalul Tarafuri și Fanfare a debutat în 2007, în spiritul Recursului la România, eveniment cultural care s-a transformat în ceea ce organizatorii evenimentului numesc Mișcarea de Rezistență.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here