Festivalul copilăriei în sectorul 5. Cum au petrecut cei mai mici bucureșteni de ziua lor

FOTO Facebook

Au fost zile de sărbătoare în Capitală. de care s-au bucurat și cei mari, dar mai ales cei mici. În Sectorul 5, autoritățile locale au pregătit surprize minunate pentru copii, de 1 iunie.

CITEȘTE ȘI: „Străzi deschise” cu evenimente şi plimbări pietonale în cartierul Rahova

Adulții au avut și ei parte de patru zile de „Străzi deschise”. Mai multe străzi din Cartierul Rahova au devenit pietonale, pentru a găzdui activităţi sportive, ateliere de creaţie, spectacole de circ şi alte surprize.

Ateliere de creaţie vor avea loc, de Ziua Copilului, în Parcul Sebastian, iar festivalul ‘KidZilla’ se va derula la Opera Naţională Bucureşti, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 5.

Manifestările au fost organizate de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Sectorului 5.

Cel mai așteptat moment a fost „Festivalul Copilăriei”, organizat în Parcul Sebastian. Însoțiți de părinți sau de bunici, copiii au participat la ateliere de creaţie la care au desenat, au pictat şi au învăţat să creeze decoraţiuni din materiale reciclabile.

Trupa de teatru „Ştefan Iordache” a susţinut un spectacol elecgtrizant pe scena festivalului, iar actorii Teatrului Mora au reprezentat piesa de teatru pentru copii „Pinocchio”.

Un alt punct „fierbinte” din sectorul 5, de 1 iunie, a fost Opera Naţională Bucureşti.

Pe scena ridicată în Parcul Operei s-a desfășurat festivalul „KidZilla”.  Zeci de artişti au urcat pe scenă, inclusiv vedete din Survivor România, sportivi şi campioni remarcabili, care i-au încântat pe cei care au ales să petreacă în parc această zi minunată.

Copiii s-au bucurat de surprizele puse la cale de către organizatori: parc de distracţii, piscină, tobogane, mini teren de fotbal, jocuri video, echitaţie şi demonstraţii. De asemenea, au fost organizate concerte, peste 15 ateliere pentru copii şi părinţi, dar şi alte surprize.

„Străzi Deschise” în Sectorul 5

Tot în minivacanţa de 1 iunie, în sectorul 5, a fost organizat evenimentul „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, cu evenimente în aer liber şi plimbări pietonale în cartierul Rahova.

FOTO Facebook

Astfel, între 1 şi 4 iunie, strada Bârcă a devenit pietonală între Calea Rahovei şi strada Mărgeanului, pentru a găzdui activităţi sportive, ateliere, zone de joacă şi spectacole de circ şi teatru pentru copii.

Programul artistic şi recreativ din sectorul 5 a fost pregătit de PROEDUS cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 și al Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” Sector 5.

Misiunea Centrului Cultural și de Tineret Sector 5

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 susține proiecte, manifestări și activități culturale locale ale comunității, fiind un catalizator cultural comunitar – permițând formarea și consolidarea unei identități culturale locale.

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 susține accesul liber și oportunitățile egale la cultură, sport și educație continuă, oferind condițiile necesare însușirii valorilor, exprimării artistice libere și participării la manifestări și programe culturale, de dezvoltare, creative și educaționale, crescând gradul de acces și participarea cetățenilor la viața culturală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.