Cinematograful Favorit a trecut de la RomâniaFilm la Primăria Sectorului 6

FavoritCinematograful Favorit a trecut din administrarea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF RomaniaFilm) în cea a Primăriei Sectorului 6, pentru a fi modernizat și transformat în centru cultural de cartier.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Grupului de Inițiativă Civică Favorit, grup de cetățeni care militează de cinci ani pentru recuperarea cinematografului. Aflat în administrarea RADEF cinematograful este închis de peste 10 ani și se află în paragină.

„Astăzi s-a semnat, la cinema Favorit, procesul verbal de predare-primire a clădirii, de la Ministerul Culturii/RADEF RomaniaFilm la Primăria de sector. Din acest moment, clădirea poate fi, în principiu, reabilitată de administrația locală, cu fonduri de la buget și din alte surse. Eforturile Grupului Inițiativă Favorit nu au fost în zadar! Mai sunt multe de făcut, dar vom fi acolo! Mulțumim autorităților locale, fiindcă au acceptat să colaboreze cu noi, mulțumim Cere Participare pentru susținere timp de atâția ani (cinci în curând!), și nu în ultimul rând va mulțumim vouă, cetățenilor din cartier, fiindcă ați avut încredere în noi”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a grupului de inițiativă.

Primăria Sectorului 6, la insistențele grupului, a realizat în 2011 studiul de fezabilitate pentru modernizarea cinematografului, proiectul tehnic în 2012 și a alocat din bugetul local fonduri pentru realizarea proiectului în 2013, 2014 și 2015. Însă lucarile nu au putut începe deoarece cinematograful se afla în administrarea RADEF. Aceasta, aflată sub autoritatea Ministerului Culturii, nu putea transfera clădirea către administrația locală, neavând un consiliu de administrație.

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe 14 aprilie 2015 că va da în judecată RADEF RomaniaFilm dacă nu i se transferă cinematograful Favorit. Este al doilea cinematograf care trece în ultima perioadă din administrarea RADEF în cea a unei primării de sector. Recent, cinematograful Gloria a fost preluat de Primăria Sectorului 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.