Brașov: Pe 4 septembrie începe Oktoberfest

La Brașov începe Oktoberfest
Oktoberfest se va desfășura la Brașov între 4 și 14 septembrie

Din 4 până pe 16 septembrie, la Brașov va începe Oktoberfest, cel mai mare festival de bere din România.  Anul acesta cortul care adăpostește standurile berarilor va fi unul cu etaj. Se va bea bere la litru ca în Germania şi vor fi multe concursuri trăsnite. 

În premieră absolută pentru România, cortul Oktoberfest va fi dotat cu balcoane din lemn unde vor fi amplasate lojele. Decojitul şi scuipatul seminţelor este strict interzis! Se acceptă doar alunele. De unde și vorba: „Berea fără alune, e ca ţuica fără prune”. Vor fi şi halbe de bere la litru exact ca în Germania O altă premieră va fi concertul de lodlere, vocalize tipic bavareze, celebrele iolalarihu, transmite Adevarul în ediția de Brașov.

Festivalul va avea şi o mascotă. Unchiul Hans va avea 2,5 metri şi din 25 august poate fi văzut în Piaţa Sfatului. Prima zi a festivalului va fi joi 4 septembrie. Evenimentele și spectacolele vor îcepe de la ora 16.00 cu o mare paradă pe traseul: Primarie –Bulevardul N Iorga- Sens giratoriu Aro – Mureşenilor, Poarta Schei – Liceul Sportiv.

Vor defila 10 căruţe şi care alegorice cu butoaie cu bere, bavarezi şi bavareze, tirolezi şi tiroleze. Tot anul acesta va fi lansat şi lanţul uman cu halbe din mână în mână. Sâmbătă 13 septembrie va porni de la Berăria Ciucaş de pe Postăvarului, până la cortul de la Liceul Sportiv. Halbele vor fi date din mână în mână printr-un lanţ uman impresionant. Şi ca lungime şi ca îndemânare.

Dacă până acum s-a organizat concursul Miss Oktoberfest, care nu va lipsi nici în acesta an, o premieră este alegerea regelui festivalului. Duminică 14 septembrie, la spartul târgului, regii de o seară se vor bate în finală. Numai unul va fi Regele Oktoberfest 2014. Pentru a câştiga coroana butoiului cu bere va trebui să bea cu ştaif şi să mânuiască şi cuvintele dibaci, nu doar halba.

Oktoberfest-ul din 2013 deţine toate recordurile: 250.000 de vizitatori, peste 1.000 de hectolitri de bere consumaţi şi peste 3 tone şi jumătate de mici savuraţi de braşoveni şi turişti. S-au mai consumat două tone de cârnaţi bavarezi, 3.000 de porţii de coaste şi peste 3 tone de cartofi.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Ahhh copiati si voi Oktoberfest…parca nemtiii au asa ceva v.ati desteptat…tarziu nu merge deloc si nu suna bine Oktoberfest la Brasov naspa rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here