GALERIE FOTO Piteștenii, chemați de Primărie să-l boteze pe un pui de tigru născut prematur la Zoo

pui de tigru

Un pui de tigru născut prematur la Grădina Zoologică din Piteşti va botezat de piteşteni, în urma unui vot organizat pe Facebook de Primăria oraşului.

Oamenii trebuie să aleagă între Ash, Baluga, Dexter sau Thor, dar un bărbat este de părere că animalul ar trebui să se cheme „Românaşul”.

Potrivit postării făcute de Primăria Piteşti, acest pui de tigru s-a născut în captivitate, la Grădina Zoologică din oraş, cu trei săptămâni înainte de termen. “Puiul de tigru a venit pe lume cu trei săptămâni înainte de termen, tocmai de aceea a avut nevoie de îngrijiri specifice în prima perioadă a vieţii sale. El a fost hrănit artificial cu lapte praf special pentru feline şi perfuzat timp de o săptămână, acceptând ulterior laptele matern. Angajaţi ai Grădinii Zoologice l-au păzit zi şi noapte până a trecut peste orice risc. Acum, puiul de tigru are trei luni şi face deliciul vizitatorilor. Este extrem de jucăuş, curios şi plin de energie”, se arată în postarea de pe Facebook.

Micul pui de tigru așteaptă un nume

Puiul de tigru nu are încă un nume, iar municipalitatea a cerut pe Facebook părerea piteştenilor care, prin vot, trebuie să aleagă între Ash, Baluga, Dexter sau Thor.

“Puiul de tigru nu are un nume, tocmai de aceea vom cere părerile piteştenilor pentru a-l boteza pe juniorul de la Zoo. Propunerile sunt: Ash, Baluga, Dexter sau Thor şi veţi putea alege numele favorit pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Piteşti”, scrie Primăria Municipiului Piteşti.

Până acum, cel mai votat nume a fost „Thor”, însă un bărbat a venit cu propunerea micul pui de tigru să poarte numele de “românaşul”. “Românaşul să-l cheme. Are blana ca motivul naţional şi e născut în România”, a scris bărbatul.

Mama puiului, Sheba, are 13 ani şi provine de la Zoo Turda iar tatăl, Caian, de 14 ani, a fost adus de la Zoo Sibiu. Tigroaica mai are trei pui care au venit pe lume la Zoo Piteşti acum cinci ani. Este vorba de trei femele: Mara, Maria şi Miranda, cunoscute în cadrul Grădinii Zoologice din Piteşti drept din “Cele trei M”.

În prezent, micul pui de tigru locuieşte cu toată familia sa.

LĂSAȚI UN MESAJ