Barometrul Cultural 2014: Muzeul Grigore Antipa, cel mai vizitat din Bucureşti

Grigore AntipaCea mai vizitată instituţie muzeală din Bucureşti este Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, fiind urmat Muzeul Ţăranului Român, potrivit Barometrului de Consum Cultural 2014.

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC) a lansat luni „Barometrul de Consum Cultural 2014”, cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România.

„Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, între global şi local” oferă informaţii despre dinamica valorilor şi practicilor din societatea românească din prezent, despre modul în care populaţia se raportează la sectorul cultural, devenind un instrument esenţial în dezvoltarea strategiilor locale şi regionale. În Bucureşti există 29 de muzee şi case memoriale.

Anul trecut, 56% dintre bucureşteni nu au vizitat o instituţie muzeală. Doar 9% au mers o dată pe an la un muzeu sau o casă memorială, 7% au mers de două ori şi doar 4% au întreprins activităţi de acest tip de mai multe ori în ultimul an. De asemenea, rata de non-răspuns la această întrebare a fost de 24%. Majoritatea vizitatorilor, mai exact 46%, este formată din absolvenţi de studii superioare.

În privinţa preferinţelor pentru tipul de muzeu, în 2014, ierarhia include istorie (62%), ştiinţele naturii (56%), arheologie (55%), artă (54%), etnografie (51%), istorie militară (49%), memoriale (48%), carte veche (46%), ştiinţă şi tehnică (46%), numismatică (43%) şi artă religioasă (41%).

Cel mai vizitat muzeu din Bucureşti, potrivit Barometrului de Consum Cultural 2014, este Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa (59), urmat de Muzeul Ţăranului Român (34%) şi de Muzeul Naţional de Istorie a României (23%). Topul este completat de Muzeul Naţional de Artă al României (21%) şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (15%).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here