1 Mai: Cu promovare zero și cu Radu Mazăre la pușcărie, hotelierii din Mamaia estimează un grad de ocupare de peste 80%

1 MaiCu două săptămâni înainte de mini-vacanța de 1 Mai, hotelierii de pe litoral anunță deja o ocupare de cel puțin 80 la sută a locurilor de cazare din principalele stațiuni de la malul mării. Și asta în condițiile în care Radu Mazăre va fi de 1 Mai la pușcărie, iar Agenția Națională de Turism nu a investit deocamdată nimic în promovarea litoralului.

Operatorii din turism pun vânzările bune pe seama temperaturilor ridicate de Florii și de Paști. Dacă de Paşti au fost 24 grade Celsius la Mamaia, este de aşteptat ca mercurul din termometre să urce cel puţin la fel de mult de 1 Mai. Și prețurile la cazare sunt pe măsura temperaturii din termometre. Preţurile la cazare pornesc de la 100 lei şi merg până la 400 lei/noapte în hotelurile de lux.

Hotelierii din Mamaia oferă în această perioadă reduceri pentru cei care nu s-au hotărât încă să vină la mare. Turiştii pot să beneficieze de discount-uri de 10-15% la anumite unităţi de cazare. Agenţiile de turism estimează că pe litoral vor ajunge peste 30.000 de turişti, de 1 mai, iar peste 80% dintre ei vor fi în staţiunea Mamaia.

„Va fi o lansare de sezon specială. Vom avea şi două infotrip-uri cu agenţi de turism şi jurnalişti din Turcia şi Italia pentru că se şi deschide o nouă rută aeriană care va conecta Constanţa cu aeroportul din Milano”, spune Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Hotelul Iaki din Mamaia vine cu o ofertă cu mic dejun şi prânz inclus la 159 euro pe noapte, cu condiţia ca turiștii să cumpere un pachet de cel puţin trei nopţi. Totodată, oaspeţii vor avea acces la piscina exterioară şi pot să cumpere pachete la reducere pentru Spa. Cu această ofertă, hotelul a vândut peste 90% dintre camere pentru mini-vacanţa de 1 Mai.

În sudul litoralului, una dintre puţinele unități nou-renovate este Cocor Spa din Neptun Olimp. Rezervările sunt deja de 70%, dar proprietarii spun că în următoarele două săptămâni toate camerele vor fi închiriate. Și nu la prețuri chiar mici. În perioada 30 Aprilie – 5 Mai, un pachet de două nopţi de cazare, cu mic dejun, poate fi achiziţionat la 319 lei de persoană.

Şi la Vama Veche se fac pregătiri pentru turiștii de 1 Mai. Peste 5000 locuri de cazare vor fi disponibile cu prețuri ce variază variază între 10 lei pe noapte, dacă vrei să stai cu cortul pe plajă, şi 360 lei dacă vrei o cameră într-un complex de 3 stele.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here