Mai puține autobuze în București, din cauza coronavirus. Anunțul Primăriei Capitalei

Transportul public

Mai puține autobuze în București, din cauza coronavirus. Liniile de transport în comun din Bucureşti vor funcţiona cu un parc de vehicule redus cu până la 25%, începând de luni, 23 martie. Dar nu va fi suspendată sau desfiinţată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Societatea va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport. Dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare. Astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea.

Mai puține autobuze în București, din cauza coronavirus

Noul program, cu orarul de trecere prin staţii, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro).Iar pentru cei care au la dispoziţie un telefon mobil cu conexiune la internet, se recomandă utilizarea aplicaţiei Inforfotrafic.
Compania anunţă că va continua procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi. Se vor folosi substanţe care distrug virusurile (pe bază de clor). Se vor menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai. Se face apel la călători să respecte regulile de igienă personală şi de protecţie transmise de autorităţi.

Recomandările STB

STB le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalităţile alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei, puse la dispoziţie. Respectiv încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicaţiei de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicaţia gratuită BPay permite achiziţionarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet. Fără a fi necesară existenţa unui card de transport. 

Societatea aminteşte că activitatea directă de relaţii cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior. Ca urmare a acestei decizii, vor exista următoarele metode de contact: pentru informaţii generale sau sesizări referitoare la programul de circulaţie – la telefon +40219391, pentru informaţii şi sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc). Si la telefon +40213365650/interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398; pentru informaţii şi sesizări referitoare la corpul de control – la telefon +40214503952; pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiţii şi adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională – la telefon +4021 307 4426.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here