Tronsoanele de metrou Râul Doamnei-Eroilor şi Parc Bazilescu-Străuleşti, gata la finele anului viitor

metrouLucrările la tronsoanele de metrou Râul Doamnei – Eroilor, din cadrul Magistralei 5, şi Parc Bazilescu – Străuleşti, din Magistrala 4, vor fi gata la sfârşitul anului viitor, a declarat pentru Mediafax directorul general al Metrorex, Cătălin Homor.

„Procentul de realizare a structurii de rezistenţă aferentă proiectului Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei-Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, este acum de circa 80%. Depunem toate eforturile ca la sfârşitul anului viitor să fie finalizate toate lucrările”, a spus Homor.

În ceea ce priveşte lucrările aferente tronsonului de metrou Magistrala 4 racordul 2 Parc Bazilescu – Străuleşti, stadiul este de circa 50%. Finalizarea lucrărilor aferente acestei secţiuni de metrou, conform graficului de execuţie, este programată la sfârşitul anului 2016.

Referitor la planul de investiţii, Metrorex se aşteaptă ca proiectele incluse în Planul de mobilitate urbană durabilă Bucuresti – Ilfov (PMUD-BI) să fie finanţate din fonduri europene nerambursabile, atât în ceea ce priveşte proiectele mature (în faza de execuţie sau lansare proceduri de atribuire a contractelor de execuţie lucrări), cât şi proiectele noi (în etapa de lansare a serviciilor pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate sau strategice de perspectivă).

Proiectele aflate în faza de execuţie, toate cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, atât POST 2007-2013 (faza 1), cât şi Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM 2014-2020 (faza 2) sunt Magistrala 4 secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti; Magistrala 5 secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei; MOD Ventilaţie şi Control acces pentru staţiile de metrou aflate în funcţiune; îmbunătăţirea condiţiilor de transport pe magistrala 2 Pipera – Berceni prin achiziţia de trenuri noi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here