Tarom a suspendat cursele către Oradea. Consiliul Judeţean Bihor face lucrări de reabilitare a aeroportului

OradeaCompania Tarom a suspendat, începând de luni, cele 13 curse săptămânale pe care le opera pe aeroportul Oradea, către şi din Bucureşti, ca urmare a dezafectării unora dintre sistemele de ghidare la sol.

Operarea curselor Tarom pe aeroportul din Oradea a fost suspendată deoarece piloţii trebuie să respecte manualul de zbor al companiei, care prevede că nu se poate opera pe un aeroport care nu are active toate sistemele de ghidaj la sol.

Aeroportul Oradea este în această situaţie deoarece de luni a început dezafectarea parţială a unora dintre aceste sisteme, necesară pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii aeroportuare. Şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, instituţia în subordinea căreia funcţionează aeroportul, Horia Carţiş, a declarat pentru Mediafax că Tarom a suspendat cursele Bucureşti – Oradea şi Oradea – Bucureşti, dar că aeroportul este în continuare deschis şi operează alte companii, cu zboruri charter, precum şi cu elicoptere.

„Este vorba despre companii ale căror norme sunt diferite de cele din manualul de operare al Tarom”, a spus Carţiş. Potrivit acestuia, aeroportul din Oradea va fi închis complet în perioada 22 aprilie – 20 iunie, urmând ca din 21 iunie infrastructura să fie redeschisă integral şi pusă la dispoziţia tuturor operatorilor.

Închiderea provizorie a pistei aeroportului orădean şi, implicit, suspendarea zborurilor este necesară pentru derularea lucrărilor de modernizare a infrastructurii, derulate de asocierea companiilor austriece Porr Construct, Teerag, Asdaq Aktiengesselschaft şi Col Air. Valoarea lucrărilor este de 79,9 milioane lei, ele având ca scop final înlocuirea pistei actuale, lungă de 1.800 metri, cu una nouă, de 2.100 metri, şi lată de 45 m, faţă de 30 metri, cât are pista în prezent.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here