Se închide Piața Sudului, pentru modernizare și extindere. Care este termenul de finalizare a lucrărilor

se închide Piața Sudului

Primăria Sectorului 4 a anunțat că se închide Piața Sudului și va investi 35,6 milioane de lei pentru modernizarea şi extinderea ei, lucrările urmând să înceapă chiar la sfârşitul acestei luni.

Primăria arată că Piaţa Sudului a fost transformată, prin construcţiile provizorii din ultimii ani, într-un bazar cu arhitectură incoerentă, astfel că s-a realizat şi finalizat un proiect pentru modernizarea, extinderea şi desfiinţarea parţială a construcţiilor.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat joi că a dat deja ordinul de începere a lucrărilor, urmând ca acestea să înceapă efectiv pe 28 octombrie, cu termen de finalizare noiembrie anul viitor. Costul lucrărilor se ridică la peste 35,6 milioane de lei fără TVA.

„În 2016, ca medic, spuneam că întreaga zonă ce defineşte magazinul BIG, împreună cu piaţa, arată ca o tumoră. Mă bucur că acum pot spune că Piaţa Sudului întăreşte punctele de dezvoltare pe care ne-am dorit să le atingem. Locul respectiv a fost întâi piaţă, s-au adăugat construcţii de tot felul, iar acum va deveni una din cele mai moderne pieţe din România. Am discutat şi le-am solicitat comercianţilor să se îndrepte către alte locaţii pe care le-am pus la dispoziţie”, a declarat Daniel Băluţă, explicând de ce se închide Piața Sudului.

Potrivit Primăriei, lucrările la Piaţa Sudului vor începe în acelaşi timp cu construirea parcării de 400 de locuri, din zonă. Ansamblul BIG Berceni – Piaţa Sudului a fost realizat în etape, fiind adăugate succesiv construcţii de diverse forme şi mărimi, arată Primăria Sectorului 4, iar în prezent este o piaţă agroalimentară cu tarabe şi cu spaţii închiriate pentru comercializarea produselor alimentare, pentru farmacii sau pet-shopuri. Prin felul în care sunt amplasate în prezent, clădirile nu pot oferi condiţii de securitate la incendiu, însă după finalizarea Ansamblului Piaţa Agroalimentară Berceni-Sudului, situaţia se va schimba radical, promite Primăria.

Terenul pe care urmează să fie realizat proiectul are o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi. Vor fi refăcute trei corpuri de clădire care vor fi ulterior închiriate de către Consiliul Local, pentru activităţi comerciale. Potrivit proiectului prezentat de Primărie, corpul C1 – Piaţa Agroalimentară nouă va fi amenajată pe amplasamentul celei existente, cu un regim de înălţime de P+1, o suprafaţă construită de 2.836 mp şi o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 4.667 mp. Spaţiul interior este organizat la parter cu o zonă centrală, în care vor fi amplasate tarabe, cu o zonă de spaţii comerciale închise dispuse în jurul spaţiului pentru tarabe, iar la etaj vor fi amenajări de tip food-court şi spaţii verzi.

Corpul C2 va fi un pavilion cu spaţii de închiriat, aflat în lungul Străzii Niţu Vasile, în partea de Vest a amplasamentului. Pavilionul va avea doar parter şi o suprafaţă construită de 834,72 mp, în timp ce corpul va fi tot un pavilion cu spaţii de închiriat, cu înălţime Stehn+P, iar suprafaţa construită de 296,48 mp.

La exterior vor fi zone pietonale accesibile şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Pe lângă aceste corpuri reconstruite, cât timp se închide Piața Sudului au mai fost propuse şi lucrări pentru realizarea sau retrasarea unui drum de acces din Strada Niţu Vasile, dimensionat pentru accesul autovehiculelor de transport marfă, realizarea de alei pietonale şi spaţii verzi şi iluminat exterior.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here