S-a inaugurat cursa feroviară Chişinău-Iaşi. Trenul Prietenia circulă tot odată la două zile

cursa feroviară Chişinău-Iaşi
Foto: RFI

Cursa feroviară Chişinău-Iaşi a fost lansată oficial miercuri dimineaţa, pe calea ferată cu ecartament larg, călătoria urmând să dureze aproximativ patru ore.

Cursa feroviară Chișinău-Iași va fi operată zilnic, pornește din Chișinău la 6,17 minute, iar din Gara Socola spre Republica Moldova, la 17,20, garniturile fiind dotate inclusiv cu internet wi-fi, transmite RFI.

Directorul general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, a anunțat că în perioada 30 septembrie-30 octombrie toţi călătorii vor beneficia de o reducere de tarif de 20%, care va rămâne ulterior în vigoare doar pentru studenți și elevi. Printre primii pasageri care testează cursa feroviară Iaşi-Chişinău se află ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, Iurie Chirinciuc, și directorul general al CFM, Iurie Topală. Odată ajunși în România, ministrul moldovean și directorul general CFM, împreună cu reprezentanți ai conducerii raionului Ungheni vor avea o întrevedere la Prefectura Iași cu prefectul județului, Dan Cârlan.

Prețul unui bilet de tren pentru cursa feroviară Chișinău-Iași va oscila între 165 de lei moldoveneşti (cca 7 euro), la un vagon de clasa II-a și 230 de lei, la un vagon de clasa I.

Citeşte şi: Societatea feroviară din Republica Moldova a rămas fără vagoane. Trenul Prietenia Bucureşti-Chişinău va circula din două în două zile. Criza de bani face ce nu a reuşit Voronin

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.