RADET a remediat trei sferturi din avariile care puneau în pericol furnizarea agentului termic

RADET-ElcenRADET a remediat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic către consumatori.

Potrivit RADET  11 lucrări privind remedierea avariilor sunt în curs de desfășurare, iar restul de zece urmează să fie efectuate de firme specializate.

RADET precizează că  începerea lucrărilor de revizie tehnică a fost afectată de lipsa fondurilor, care a dus la întârzieri în aprovizionarea cu anumite categorii de materiale, de numărul mare de avarii neprogramate apărute şi care trebuiau remediate, precum şi de decalajul dintre data planificată pentru începerea reviziei,15 aprilie,  şi data de sistare efectivă a furnizării agentului termic pentru încălzire, respectiv 27 aprilie 2015.

Potrivit RADET, lipsa investițiilor majore necesare efectuării lucrărilor de reabilitare a rețelei de termoficare duce la posibilitatea producerii unor noi avarii în perioada următoare. Rețeaua de termoficare a municipiului București are durata de funcționare depășită.

Dispeceratele RADET și echipele de intervenție vor funcționa în regim permanent pentru soluționarea oricăror probleme apărute în teren.

Aproape 800 de kilometri de conductă de rețea primară de transport apă fierbinte și aproximativ 1.800 de kilometri de rețea secundară de distribuție a apei calde de consum și a agentului termic de încălzire au o vechime de peste 20 ani, susține regia de termoficare.

Pe 27 iulie, RADET București a obținut suspendarea provizorie a executării silite impuse de către ELCEN până la judecarea pe fond a contestației la executare.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here