Primăria Capitalei: restricţiile de circulaţie din zona Eroilor vor fi menţinute cel puţin 30 de zile

EroilorRestricțiile de circulație din zona Eroilor, unde s-a surpat şoseaua din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou, vor fi menținute timp de 30 de zile, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București, Alexandru Ichim.

El a spus că, din această cauză, 14 persoane și-au părăsit locuințele aflate în apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru – la hotel.

Potrivit lui Ichim, Primăria Municipiului București este dispusă să le ofere cazare celor afectați. „Nu există risc de prăbușire. Zona este monitorizată atent. Comisia de circulație a municipiului București s-a întâlnit în regim de urgență”, a adăugat reprezentantul PMB.

El a spus că în mod „evident” constructorul va plăti daunele ce provin din acest incident. „Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru un plan”, a explicat Ichim. Acesta a subliniat că prin restricțiile de circulație impuse timp de o lună cele mai afectate zone ale Bucureștiului vor fi Drumul Taberei și Cartierul Militari. Astfel, în perioada următoare, agenți ai Poliției Rutiere, Poliției Locale și Poliției Naționale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Ichim a ținut să precizeze că PMB va trage la răspundere constructorul, dar, pentru moment, Primăria Generală se axează nu pe măsuri de sancționare, ci de fluidizare a traficului, în condiţiile restricţiilor de la Eroilor. Reprezentanții Metrorex au anunțat că circulația metroului nu este afectată.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a convocat, duminică, la sediul Primăriei, pe reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere, ai ISU și ai Inspectoratului de Stat în Construcții pentru a discuta măsurile de intervenție pentru punerea în siguranță a perimetrului, precum și eventuale măsuri de extindere a restricției de circulație rutieră în zona Eroilor.

Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului.

A fost închisă circulația pe următoarele străzi: pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenței și pe bd. Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila.

Circulația rutieră se va desfășura deviat, astfel: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari, pe șos. Pandurilor – Calea 13 Septembrie sau șos. Geniului – șos. Cotroceni; pe sensul spre cele două cartiere, pe Splaiul Independenței – șos. Cotroceni – șos. Geniului sau șos. Cotroceni – bd. Iuliu Maniu – bd. Vasile Milea.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here