Pasajul Andronache și pasarelă pietonală la Park Lake, aprobate de consilierii generali

pasarele pietonale la Bușteni pasarelă pietonală la Park Lake
De ce nu face pasarelă proprietarul mall-ului?

Primăria Capitalei anunţă că, în şedinţa de luni, consilierii generali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Pasajul Andronache și o pasarelă pietonală la Park Lake. Alte șapte pasarele pietonale vor fi construite în București.

Realizarea pasajului suprateran Andronache – Închidere Inel Median va costa 42 milioane de euro, iar durata de realizare este de doi ani.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de luni, proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii “Nod Andronache-Închidere Inel Median”. “Pasajul suprateran din zona Andronache face parte din inelul median de circulaţie în zona de Nord. Proiectul presupune amenajarea carosabilului cu patru benzi de circulaţie, trotuare, iluminat public, precum şi devierea/relocarea reţelelor de utilităţi. Odată realizat, pasajul va contribui la fluidizarea circulaţiei în zonă, cu efecte directe asupra scăderii nivelului de noxe”, a spus primarul general Gabriela Firea.

Costul total al investiţiei este de 42 milioane de euro, din care 26 milioane de euro lucrări de construcţii şi montaj. Termenul de finalizare este de doi ani.

Pasarelă pietonală la Park Lake și în alte șapte locuri

De asemenea, consilierii generali au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru opt pasarele pietonale.

Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi “pentru” şi 13 voturi “împotrivă”. Au votat “pentru” 23 de consilieri PSD, patru consilieri ALDE, doi consilieri PNL şi un consilier PMP. Împotriva proiectului au votat 13 consilieri din partea USR.

Potrivit Gabrielei Firea, suma totală estimată se ridică la 17,21 milioane de euro. Proiectul va duce la fluidizarea traficului pe arterele peste care vor fi construite pasarelele şi creşterea siguranţei pietonilor. Sumele estimate, pentru fiecare investiţie, sunt Şos. Mihai Bravu nr. 30 (2,1 milioane de euro), Şos. Alexandriei nr. 2 – ieşire Bucureşti-Bragadiru (2,06 milioane de euro), Calea Griviţei – RATB Carpaţi (2,9 milioane de euro), Bd. Doamna Ghica – RATB Dimitrie Grozdea (2,1 milioane de euro), Şos. Pipera – sediu Prefectură Paşapoarte (2 milioane de euro), Şos. Pipera nr. 63-65 (2 milioane de euro), Bd. Liviu Rebreanu – la Park Lake Mall (2 milioane de euro), Bd. Iuliu Maniu – la Cora (2,05 milioane de euro).

Această pasarelă pietonală la Park Lake este necesară dat fiind că mall-ul cu pricina se află între două stații de tramvai și aici nu a fost prevăzută nicio trecere de pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

*