Ministerul Afacerilor Interne, aplicaţie pentru a găsi punctele de frontieră mai puţin aglomerate

punctele de frontierăPe site-ul Poliției de Frontieră poate fi accesată o nouă aplicație care configurează traseul către punctele de frontieră cu valori de trafic scăzute, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisarul de poliție Monica Dajbog.

“Pentru românii care vor tranzita punctele de frontieră în aceste zile, reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră a fost introdusă o secțiune unde este afișată media timpilor de așteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat. Pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din țară, începând de astăzi este funcțională o nouă aplicație online, care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet. Aplicația folosește modul de navigație furnizat de Google Maps, putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de așteptare din punctele de frontieră sunt actualizați în timp real, pe aplicație apărând trasee de culoare verde – acolo unde timpii de așteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii de așteptare sunt între 20 și 60 de minute și de culoare roșie – unde timpii de așteptare sunt de peste 60 de minute”, a precizat Monica Dajbog, într-o declarație de presă susținută la sediul MAI.

În acest fel, oricine deține un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, a menționat ea.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că, în această săptămână, peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de frontieră ale României.

LĂSAȚI UN MESAJ