Margarină cu E-uri. Câţi aditivi alimentari sunt în margarina din supermarket

Margarină cu E-uri. O organizaţie pentru protecţia consumatorilor a analizat 13 produse tip margarină / grăsime vegetală / grasime vegetală tartinabilă pentru a stabili numărul de E-uri din fiecare produs.

InfoCons – Asociație pentru Protecția Consumatorilor a numărat E-urile din margarina din marele magazine pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 3 producători / furnizori / distribuitori: Unilever Romania, Orkla Foods Romania, Mega Image SRL.

Margarină cu E-uri

Ca urmare a realizării acestui studiu de către InfoCons – Asociație pentru Protecția Consumatorilor a reieșit faptul că, în ceea ce priveste numărul de E-uri, din cele 13 de tipuri de produse analizate, acestea variază între 3 și 6 E-uri:

8% din produsele analizate au în conținut 3 E-uri;
15% din produsele analizate au în conținut 4 E-uri;
54% din produsele analizate au în conținut 5 E-uri;
23% din produsele analizate au în conținut 6 E-uri.

84.61% din produsele ce fac prezentul studiu au menționat pe etichetă procentul de grăsime conținut, acesta având valori cuprinse între 20% grasime per produs până la 70% per produs.

e-uri_grasime_veg

Toate produsele au menționat pe etichetă valoarea energetică, iar aceasta variază de la 180 kcal per 100 gr pana la 630 kcal per 100 gr.

În ceea ce privește conținutul de carbohidrați, acesta este menționat pe etichetele a 84.61% dintre produsele analizate, prezentând valori cuprinse între 0.5 gr per 100 gr pana la 1.5 gr per 100 gr.

Conținutul de sare este inscripționat pe toate etichetele produselor analizate, iar acesta variază între 0.05 g/100g de produs si 1 g/100g de produs.

Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesati tabelul aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

*