Locuitorii de la bloc ar putea încheia contracte individuale cu furnizorul serviciilor de apă și canal. Senatul a modificat legislația în domeniu

Galați fără apă potabilă

LocuitoriiLocuitorii din blocuri, care erau nevoiți să se supună voinței majorității vecinilor la încheierea contractelor de furnizare a serviciilor de apă și canal, pot încheia convenții de facturare individuală cu companiile din acest domeniu. Pentru a încheia un contract individual oamenii au nevoie de acceptul scris a 50% plus unu a proprietarilor din respectivul imobil.

Senatul a modificat Legea serviciului de alimentare cu apă. Senatorii au adoptat propunerea legislativă pentru modificarea Legii serviciului de alimentare cu apă. Și asta în condițiile în care Comisia pentru Administrație a propus plecului un raport de respingere a inițiativei legislative.

Potrivit legislaţiei în vigoare, una dintre condiţiile de încheiere a convenţiilor de facturare individuală se pot încheia numai ”la nivelul intregului imobil sau al asociaţiei”.

În urma modificărilor, utilizatorii serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare din condominii pot solicita în nume propriu încheierea de contracte de furnizare-prestare cu operatorii.

Conform proiectului de lege, la cererea persoanelor fizice sau juridice, membri ai asociaţiei de proprietari, se pot încheia contracte individuale privind furnizarea apei reci şi de canalizare direct cu furnizorii de servicii.

În cazul furnizării apei reci, locuitorii care doresc contract individual trebuie să-și execute racord separat de cel existent al asociaţiei de proprietari.

Senatul a adoptat iniţiativa legislativa în calitate de primă Cameră sesizată.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua , As dori sa aflu daca in sfarsit a fost aprobata modificarea legii 241/2006 si legii 244/2015 pentru obtinerea de contracte individuale fara acordul a 100% din coproprietari asa cum se vorbeste in articolul de mai sus. Se pare ca azi, 10/07/2018 s-ar fi facut niste modificari ale legii 241/2016 in acsst sens. Puteti face un articol despre acest subiect interesul fiind mare printre cei care doresc cotracte individuale ApaNova ?
    Cu multumiri anticipate
    Nicola VCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.