Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ de completare a Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv de comunişti.
În 17 aprilie 2013, Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, care stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14 la sută pe an din suma punctelor.
Ultima tranşă va reprezenta 16 la sută din numărul punctelor acordate, astfel încât suma totală să poată fi achitată într-un interval de şapte ani, calculat din 2017.
În 17 mai 2013, Legea 165 privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate confiscate în perioada comunistă a fost publicată în Monitorul Oficial.
Legea promulgată de Klaus Iohannis mai prevede că foştii proprietari de imobile naţionalizate ale căror dosare au fost soluţionate primesc despăgubiri în numerar în termen de cinci ani, începând cu ianuarie 2014, în tranşe anuale egale al căror cuantum nu poate fi sub 5.000 lei.
Cetățeanul TV