Emil Calotă (ANRE): preţul de producţie al energiei termice nu va creşte în această iarnă

Emil CalotăPrețul de producție al energiei termice nu va crește în această iarnă, a anunțat joi Emil Calotă, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

„Avem premise pentru ca în iarna 2015/2016 toți producătorii, cei 38 calificați în schema de bonus să nu înregistreze creșteri de preț de producție la energia termică. O veste bună și pentru dânșii cât și pentru primari și pentru cetățenii beneficiari ai serviciului public. Rămâne să vedem mai departe cum evoluează tariful de transport și distribuție și prețul final. Dar asta este altă discuție”, a spus Emil Calotă.

El a precizat că nici în Capitală nu va crește prețul. „La București prețul de producție nu va crește în această iarnă. Un milion și ceva de bucureșteni nu vor avea prețul de producție mărit la energia termică în această iarnă”, a explicat oficialul ANRE.

El a adăugat că sunt unități oraşe unde sistemul de alimentare centralizată nu mai este viabil. „Pregătim pentru informarea Parlamentului un raport în care după aproximativ cinci ani de acordare a bonusului de cogenerare arătăm dacă menirea lui, aceea de a se viabiliza unitățile respective din punct de vedere funcțional, managerial, se realizează sau nu. Trebuie să dau exemplul unităților administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizată nu mai are niciun fel de viabilitate: Brăila, Târgoviște, Pitești, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Deva, toate localitățile de pe Valea Jiului, Râmnicu Vâlcea și Constanța”, a mai spus Emil Calotă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here