ELCEN suplimentează producţia de energie termică pentru gerul din zilele următoare

Nu se scumpesc facturile pentru apă caldă şi căldură problema căldurii și apei calde

energie termicăElectrocentrale București (ELCEN) a pornit un nou bloc termoenergetic de la CTE Sud, pentru a asigura cererea de energie termică – apă caldă şi căldură – din zilele următoare, când temperaturile vor fi extrem de scăzute.

„Ținând cont de avertizările meteorologilor privind temperaturile extrem de căzute din perioada următoare (-17 grade C,—18 grade C), ELCEN a obținut introducerea pe piața de echilibrare a unei capacități suplimentare de producție de energie termică în CTE Sud, cu o capacitate suplimentară 120-140 Gcal/h. Astfel, astăzi (luni — n.r.) 18 ianuarie, la ora 7,00 a fost pornit Blocul nr. 5 de la CTE Sud și s-au creat condițiile pentru asigurarea unei capacități suplimentare de energie termică, în eventualitatea creșterii comenzii RADET (temperatură sau hidraulicitate), de la capacitatea maximă actuală de 730 Gcal/h la 850 Gcal/h numai din această sursă de producție (CTE Sud)”, se arată în comunicatul dat publicităţii luni de ELCEN.

Sâmbătă, ELCEN a pornit un nou grup și la CTE Vest, tot pentru a acoperi consumul de energie termică al bucureștenilor din aceste zile. Reprezentanții ELCEN amintesc că Dispeceratul Energetic Național a solicitat pornirea ambelor grupuri de pe piața de echilibrare — Blocul nr. 2 CTE Vest și Blocul nr. 5 CTE Sud. Celelalte capacități de producție ale ELCEN sunt, de asemenea, apte pentru a asigura orice comandă RADET, se mai arată în comunicat.

ELCEN și RADET au discuții comune zilnice în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente privind buna funcționare a sistemului de încălzire.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here