Două autobuze electrice chinezeşti au intrat în teste pe linia 381

A prototype BYD K9 all-electric bus rolled out of the Michael J. Quill Depot today and performed a test run on the M42 line on Friday, September 13, 2013. Photo: Marc A. Hermann / MTA New York City Transit

autobuze

Două autobuze electrice produse de compania chineză BYD au intrat de miercuri în teste pe străzile Capitalei, timp de două luni, pe linia 381, a anunţat Regia Autonomă de Transport București.

„Primăria Municipiului București și Regia Autonomă de Transport București continuă proiectul de testare a autobuzelor electrice, inițiat în data de 16 martie 2015, iar miercuri, 29 aprilie 2015, ora 13,00, la autobaza Nordului, va începe etapa a doua a programului, în care vor intra în teste două autobuze electrice, produse de compania chineză BYD, important producător de autobuze propulsate de motor electric”, a precizat RATB.

Cele două autobuze vor fi testate timp de două luni, pe linia 381, pe traseul Piața Reșița — Piața Sudului — Piața Unirii — Piața Universității — Piața Romană — Piața Victoriei. În paranteză fie spus, linia 381 este total inutilă, deoarece pe peste 70% din traseu se suprapune cu metroul şi aglomerează transportul de suprafaţă pentru a se putea deplasa cei care beneficiază de călătorii gratuite din partea RATB.

Puse la dispoziție pentru testare de reprezentanții Cefin Trucks, în baza unui acord exclusiv de reprezentare oficială în România a producătorului chinez, cele autobuzele BYD model K9 sunt 100% electrice și funcționează cu baterii reîncărcabile, bazate pe o tehnologie de ultimă generație. Acestea asigură autobuzelor BYD o autonomie de 250 km cu o singură încărcare în condiții de trafic urban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here