Costul convorbirilor în roaming scade de la 30 aprilie în Uniunea Europeană. Vezi cât vei plăti

roamingUtilizatorii români care au ales planurile tarifare de bază pentru serviciile de roaming (Eurotarifele) vor comunica de la 30 aprilie în ţările Uniunii Europene la aceleaşi costuri ca în România, a anunţat miercuri ANCOM.

La aceste costuri operatorii pot adăuga o taxă suplimentară de maxim 5 eurocenţi/minut pentru apelurile efectuate către statele membre UE şi maxim 1,14 eurocenţi/minut pentru apelurile primite.

Un mesaj text (SMS) în roaming va fi taxat suplimentar cu cel mult 2 eurocenţi, în timp ce accesul la internet cu maximum 5 eurocenţi/MB (toate fără TVA). La 30 aprilie 2016 intră în vigoare ultima etapă intermediară reglementată de Comisia Europeană înainte de eliminarea completă a tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene de la 15 iunie 2017.

„Dacă un furnizor alege să aplice o suprataxă, fie pentru toate serviciile în roaming (apeluri efectuate, apeluri primite, SMS trimise, date), fie doar pentru anumite servicii, suma dintre tariful naţional în afara reţelei şi suprataxa aplicată nu trebuie să depăşească următoarele tarife maxime reglementate: 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru apelurile efectuate, 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), respectiv 0,20 euro/MB (fără TVA) pentru traficul de date”, anunţă ANCOM.

Utilizatorii de cartele preplătite trebuie să încarce un credit suplimentar din care să se deducă valoarea suprataxei pentru utilizarea serviciilor în roaming, pentru a putea beneficia de aceste servicii.

Operatorii pot să pună la dispoziţia clienţilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ