Construcția pasajului de la Piața Sudului modifică circulația RATB în zona Big Berceni

Piața Sudului
Circulația mijloacelor de transport în comun va fi reorganizată în timpul lucrărilor la pasajul subteran

Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a avizat reorganizarea circulației rutiere la Piața Sudului din cauza lucrărilor de la pasajul subteran.

Pentru menținerea în circulație a unor linii de tramvai și autobuz, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a luat o serie de măsuri.Începând din 5 noiembrie, staţia de tramvai a liniei 11 „Piaţa Sudului”, situată pe Şoseaua Olteniţei, pe sensul Şura Mare, se reamplasează după intersecţia cu Strada Niţu Vasile, iar din 6 noiembrie, staţia de liniei tramvai 11„Şoseua Berceni”, situată pe Şoseaua Olteniţei, pe sensul Romprim, se desfiinţează.

Tot din 6 noiembrie, staţia de autobuz „Piaţa Sudului”, corespunzătoare liniilor 232, 634, N103 şi N106, situată pe Şoseaua Olteniţei, pe sensul Şura Mare, se reamplasează pentru liniile 232 şi N106 pe intrarea Neţea, după intersecţia cu Şoseaua Berceni. Pentru liniile 634 şi N103 pe Şoseaua Olteniţei, stația va fi înainte de intersecţia cu Intrarea Neţea.

Pasajul Piața Sudului se va întinde pe direcţia Calea Văcăreşti – Strada Niţu Vasile, iar investiţia totală este de peste 127 de milioane de lei, dintre care aproximativ 85 de milioane de lei fonduri europene. Pasajul Piaţa Sudului va avea o lungime de 356 de metri.

Întreaga lucrare de infrastructură presupune și realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Strada Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, dar şi către staţiile de tramvai. Totodată, din lucrarea de infrastructură face parte şi realizarea unei legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

Mai mult, partea carosabilă şi trotuarele din intersecţia Calea Văcăreşti – Şoseaua Olteniţei – Strada Niţu Vasile vor fi modernizate, iar în sensul giratoriu vor fi patru benzi de circulaţie. Tot aici se vor moderniza şi utilităţile (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat), urmând să se refacă şi linia de tramvai existentă atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. ce-a mai mare greșală a primăriei capitalei și bani aruncați că sa scos asfaltul și sa introdus acele plăci care au început să se miște când calci pe ele ,am văzut la sosea scos asfalt și înlocuit cu piatră cubică adusă din China pe firma lui Videanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here