CNADNR: Din această vară sistemul de taxare de la Fetești va fi electronic. Taxa de pod se va plati înaintea trecerii sau la cel mult 24 de ore după aceasta

CNADNRCompania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat că din această vară taxa de pod pe A2 la Fetești nu va mai fi plătită la barieră, ci în afara Stației, în avans sau până la ora 24 a zilei următoare. Noul sistem are ca scop eliminarea cozilor de la stațiile de taxare, din perioada de vară.

Potrivit CNADNR, modalitățile de plată sunt următoarele: prin SMS transmis la un număr scurt, prin achitarea tarifului de trecere prin rețeaua de parteneri autorizați ai CNADNR SA, prin utilizarea cardului bancar, în urma configurării unui cont într-un portal web şi printr-o aplicație pentru mobil puse la dispoziție de CNADNR SA.

La data de 16 martie au fost făcute și primele teste operaționale ale noului sistem electronic de taxare. „Îmi doresc ca începând din această vară, cât și în viitor să nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, în dreptul stației de taxare de la Fetești – Cernavodă. Credem că până la 1 mai vom reuși implementarea întregului sistem (tehnic, economic, legislativ) necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Fetești – Cernavodă” a declarat directorul CNADNR Narcis Ştefan Neaga.

Potrivit CNADNR recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare (ANPR)se va face printr-o serie de camere video poziționate în Agenția de Încasare, atât în punctul de intrare, cât şi ieșire pentru a asigura identificarea şi clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul.

Camerele video ANPR identifică trecerea, aplicând o marcă temporară şi coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare tranzitării podurilor, acţiunea va fi marcată drept posibilă contravenţie.

CNADNR nu a comunicat deocamdată care este valoarea amenzii. Sistemul este în prezent în faza de probe, iar taxarea la trecerea podurilor de la Fetești – Cernavodă se face deocamdată prin sistemul clasic, de plată la barieră.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.