Aplicaţia La Pedale, destinată bicicliştilor, a fost lansată de Primăria Sectorului 1. Primele probleme

La PedalePrimăria Sectorului 1 a lansat o aplicație, denumită La Pedale, prin care bicicliștii își pot alege traseul preferat direct de pe telefonul mobil.

Lansată în colaborare cu Asociația Green Gate, aplicația La Pedale poate fi descărcată gratuit de pe toate dispozitivele smartphone atât cu sistem de operare Android, cât și IOS (de remarcat că posesorii de Windows Phone sau BlackBerry nu au acces la ea). Aceasta pune la dispoziția iubitorilor sportului pe două roți 12 trasee predefinite. În plus, bicicliștii își pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps.

Iubitorii de istorie și cultură pot introduce în traseul lor de plimbări cu bicicleta și monumentele sectorului 1, aplicația La Pedale conținând o listă a celor mai importante bijuterii arhitectonice din această zonă. În paralel, Primăria Sectorului 1 a reamenajat complet parcul Băneasa și a decis să amplaseze în zonă un centru de închiriat gratuit biciclete, după modelul celor din parcurile Kiseleff și Herăstrău.

Centrul La Pedale pune gratuit la dispoziția bucureștenilor 200 de biciclete pentru toate vârstele și de toate mărimile. Acestea pot fi închiriate doar pe baza buletinului de identitate. Centrul La Pedale din pădurea Băneasa este deschis de luni până sâmbătă, în intervalul 10,00 — 18,00, iar duminică până la ora 19,00.

Centrul din pădurea Băneasa este cel de al treilea de acest gen din Sectorul 1, după cele două din parcurile Kisseleff și Herăstrău, deschise încă din 2008. În parcurile Kisseleff și Herăstrău bucureștenii iubitori de sport și mișcare în aer liber pot închiria gratuit 500 de biciclete.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here