Angajații din sectorul public vor avea liber pe 24 și 31 decembrie

AngajațiiAngajații de la stat vor sta acasă în zilele de miercuri, 24 şi 31 decembrie, din ultimele două săptămâni ale acestui an.  Acestea au fost declarate drept zile libere de  Guvern. Aceste zile vor fi recuperate în funcţie de decizia instituţiilor publice.

Decizia a fost luată în ședință de Guvern. „Prin hotărârea adoptată de Guvern, se stabilesc ca zile libere zilele de 24 şi 31 decembrie 2014, pentru salariaţii din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea în program normal în zilele de 13 şi 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2015”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Conform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din weekend, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase.

Pentru sfârşitul acestui an, zilele libere legale sunt 25 şi 26 decembrie, reprezentând prima şi a doua zi de Crăciun, iar zilele libere de la începutul anului viitor sunt 1 şi 2 ianuarie, de Anul Nou.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here