270 de radare și 1400 de polițiști stau cu ochii pe voi astăzi

radar 270 de radare
Zi de zi, polițiștii rutieri din întreaga țară încalcă drepturile conducătorilor auto, prin calcularea ilegală a vitezei autoturismelor

Peste 1.400 de poliţişti rutieri cu 270 de radare sunt pe șoselele din România pe durata zilei de azi, acționând la intrările şi ieşirile din marile aglomerări urbane, pe Valea Prahovei sau în staţiunile montane.

Potrivit comisarului-şef George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, polițiștii asigurară fluenţa corespunzătoare a traficului rutier şi temoperează șoferii care încalcă regimul legal de viteză.

De asemenea, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI va supraveghea circulaţia pe Valea Prahovei.

„Ne aşteptăm la intensificarea traficului după orele după-amiezii, foarte mulţi dintre concetăţenii noştri se vor întoarce către case din locurile unde şi-au petrecut sărbătorile. Astăzi, pe Valea Prahovei, vom avea o supraveghere din elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, în care se află un ofiţer de Poliţie rutieră, care va coordona echipajele aflate la sol”, a declarat comisarul-șef, citat de Agerpres.

Oficialul IGPR le recomandă şoferilor să folosească, în cazul în care traficul se aglomerează pe Valea Prahovei, ruta alternativă: DN1A prin Cheia, de la Braşov până la Ploieşti, sau prin DN72 – Sinaia – Târgovişte – Bucureşti. De asemenea, îi roagă pe participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie pentru a nu fi implicaţi în accidente.

„Aş vrea să fac şi câteva recomandări având în vedere că în acest început de an principalele accidente au fost datorate vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi trafic, precum şi a traversărilor neregulamentare de către pietoni. În acest sens, mă adresez tuturor participanţilor la trafic, să respecte regulile de circulaţie pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere”, a mai spus comisarul-șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

*