Zeci de persoane au fost inselate de membrii unei grupări care vindeau telefoane false

FOTO: JESHOOTS-com/Pixabay.com
FOTO: JESHOOTS-com/Pixabay.com

Un grup de persoane au vândut telefoane false pe internet, prin intermediul unui site, pe care le prezentau ca telefoane originale, de ultimă generație.

Potrivit polițiștilor, aceștia aduceau telefoanele în cutii sigilate, similare cu cele originale pe care le vindeau celor interesați. După ce începeau să le folosească, oamenii observau că au fost înșelați, potrivit digi24.ro.

Membrii grupării au vândut telefoane false în valoare de 250 de mii de lei, acestea fiind vândute cu prețuri cuprinde între 3.000 și 6.000 mii de lei, zeci de persoane fiind păcălite. Suspecții dădeau anunțuri pe un site de vânzări. Clienții care erau interesați de telefoanele vândute pe internet, primeau o cutie identică cu cea originală, care atunci când era deschisă telefonul părea original și nu un fals.

Mai multe persoane, care și-au dat seama că au fost înșelate, au apelat la poliție

„Vânzarea bunurilor se făcea în zone retrase, iar bunurile erau predate în cutii sigilate care păreau originale. În urma probatorului administrat, 9 persoane au fost reținute pentru 24 de ore. În fapt, din 2018 și până în prezent, aproximativ 20 de persoane fizice au înșelat 70 de persoane vătămate”, a declarat Crina Esanu, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here