Vot pentru revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber: A încălcat legile!

Renate Weber
FOTO: Parlamentul European

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat miercuri, la Parlament, că îi reproșează Renatei Weber încălcarea Constituției și a legilor țării.

„Vom discuta revocarea din funcție a doamnei Renate Weber. Comisiile juridice se vor întruni după ședința birourilor permanente reunite pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR și vor pregăti până la ora de începe a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare. Încălcarea Constituției și a legilor țării”, a spus liderul PNL.

Întrebat dacă va pune în această sesiune parlamentară un nou Avocat al Poporului, Ludovic Orban a dat asigurări că da: „Vom face acest lucru”.

Încă nu au găsit înlocuitor

„Când vom avea o decizie, o vom face publică”, a mai spus Ludovic Orban, întrebat dacă a decis la nivelul coaliției cine va fi noul Avocat al Poporului.

Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în plenul reunit de marţi, rapoartele de activitate privind Avocatul Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020.

CITEȘTE ȘI: Orban nu se lasă: O vrea demisă pe Renate Weber

„Mâine (miercuri – n.r.) dimineaţă am decis împreună cu doamna preşedinte al Senatului, Anca Dragu, să convocăm birourile permanente reunite pentru a stabili o reuniune de plen. La această reuniune de plen, dacă sunt îndeplinite condiţiile procedurale, vom dezbate şi cererea de revocare a Avocatului Poporului. De asemenea, va trebui să găsim o soluţie şi la CNA. Votul de astăzi va fi o fundamentare pentru cererea de revocare a Avocatului Poporului”, a spus ieri preşedintele Camerei.

În schimb, Avocatul Poporului a transmis că respingerea de către Parlament a rapoartelor de activitate pentru anii 2018, 2019 şi 2020 ale instituţiei încalcă dispoziţiile constituţionale şi legale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here