Victor Negrescu: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul pe rotativă nu e respectat

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu susţine că dacă nu va fi respectat protocolul privind rotaţia premierilor, social-democraţii vor declanşa alegerile anticipate. „Fie respectăm protocolul, fie automat coaliţia nu mai poate funcţiona şi singura soluţie sunt alegerile anticipate”, afirmă Negrescu.

”PSD nu refuză guvernarea şi nu ne temem în a ne asuma responsabilitatea a tot ce înseamnă funcţiile executive în Guvernul României. În sensul acesta noi avem pregătit, de fapt, şi un program de guvernare pentru momentul în care va fi realizată rotaţia premierilor şi tot în această logică pot să vă spun că întreaga echipă este pregătită pentru a pune în aplicare tot ceea ce am promis românilor (…)”, a declarat Negrescu, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Europarlamentarul a mai spus că una dintre variante ar fi alegerile anticipate, dacă nu va fi respectată rocada premierilor.

„Pentru PSD lucrurile sunt destul de clare, fie respectăm protocolul, fie automat coaliţia nu mai poate funcţiona şi singura soluţie posibilă, singura alternativă este să mergem înapoi la români la alegeri, alegeri anticipate. Nu ar fi nici asta o foarte mare problemă, PSD este tot timpul în legătură cu românii şi nu ne este teamă să mergem către ei pentru ca aceştia să îşi exprime punctele de vedere. Suntem pregătiţi şi pentru un astfel de moment. Nu este scenariul pe care ni-l dorim, noi preferăm să oferim românilor o guvernare stabilă, însă unii care eventual vehiculează acest scenariu, vehiculează ca şi cum ar fi frică cuiva de momentul electoral, or PSD nu i-a fost niciodată teamă să meargă spre români”, a adăugat Victor Negrescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.