Viceprimarul incompatibil Gabriel Pîrvu, salvat de la excludere de colegi prin artificii procedurale

Gabriel Pârvu.jpgGabriel Pîrvu rămâne consilier și viceprimar chiar dacă ANI a transmis municipalității mai multe adrese pentru excluderea acestuia pe motiv de incompatibilitate.

Salvarea lui Pîrvu a venit de la colegii săi care au modificat ordinea de zi a ședinței așa încât punctul care viza excluderea lui a ajuns la coada listei. Inițial proiectul se găsea pe poziția a doua a ordinii de zi, iar consilierii prezenți la ședință au mutat punctul pe locul 51 din 57.

Înainte de votarea proiectului privind vacantarea postului de consilier al viceprimarului Gabriel Pîrvu şedinţa a fost încheiată din lipsă de cvorum, după ce mai mulţi consilieri au părăsit sala. Acest procedeu este folosit de consilieri atunci când nu vor să ia în discuție anumite proiecte.

Cu toate acestea, mai mulți consilieri au luat cuvântul și au precizat că ANI a început să transmită deja consilierilor amenzi pentru că nu pun în aplicare adresele transmise de Agenția Națională de Integritate.

În referatul care stă la baza demiterii lui Pîrvu, primarul general Sorin Oprescu și secretarul genaral al Primăriei Capitalei, Tudor Toma motivează: „Prin adresa Agenției Naționale de Integritate nr. 13481/17.09.2014, înregistrată la Cabinet Primar General cu nr. 3689/17.09.2014, la Cabinet Secretar General cu nr. 3890/6/18.09.2014 și la Direcția Asistență Tehnică și Juridică cu nr. 3002/18.09.2014, se solicită ducerea la îndeplinire a dispozițiilor art. 25 din Legea nr. 176/2010, prin eliberarea din funcție a domnului Pîrvu Cosmin Gabriel”. Mai mult, ANI chiar notează în adresele transmise municipalității și sancțiunile la care se expun cei care nu respectă solicitările Agenției.

Consilierii generali ai Capitalei au votat însă, tot la solicitarea ANI, excluderea din CGMB a liberalului Gabriel Tănase, găsit în incompatibilitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here