UTI a câștigat și informatizarea Registrului Agricol. Firma a adunat contracte publice de 400 milioane de lei în 6 luni

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a acordat contractul de servicii privind consultanța, pregătirea și managementul proiectului Registrului Agricol Național. Contra a 27 milioane de lei, fără TVA, UTI Grup SA va implementa, culege, evalua, analiza si raporta datele din Registrul Agricol.

urdareanuAcest lucru va include proiectarea, implementarea, testarea sistemului informatic, inclusiv portal web, precum si instruirea personalului care va utiliza produsele software.
Valoarea exactă a contractului este de 27.878.324 de lei, fără TVA și a fost atribuit pe 8 mai 2015.
Potrivit portalului e-licitatie.ro, durata contractului se calculeaza de la data semnarii și se întinde până la data finalizării proiectului, „în funcție de graficul de implementare și activitățilr din cadrul acestuia (respectiv 29.07.2015). Durata mai sus mentionată reprezintă durata maxim acceptată pentru prestările servicii ce fac obiectul contractului și nu va putea fi depășită decât în situații neprevăzute”.

Eternii subcontractanți

Din valoarea totală a înțelegerii, 3,3 milioane de lei pot fi subcontractați și reprezintă „servicii de analiză a cerințelor de dezvoltare software – explicitarea și detalierea conceptului de registru agricol – întocmire baze grafice geospatiale prin georeferențiere”, se mai arată în caietul de sarcini.
Programul este finanțat din bani europeni și face parte dintr-unul mai amplu, respectiv “Modernizarea modalitatilor de culegere, evaluare, analizare si raportare a datelor din Registrul Agricol National prin utilizarea tehnologiei informatiei”.
UTI a câștigat licitația fiind singura ofertă admisibilă, din patru depuse.

Afaceri de sute de milioane

Numai în acest an, UTI Grup condusă de Tiberiu Urdăreanu a câștigat 15 contracte publice cu diverse instituții.
Ultimul megacontract vizează reabiliatrea patinoarului artificial Mihail Flamaropol pentru care Primăria București a plătit 100 milioane de lei. Metrorex, Primăria Buucrești, Aeroportul Satu Mare, CNADNR, Nucleraelectrica sau Compania Națională de Investiții sau Aeroporturi București sunt alți clienți ai UTI. Potrivit e-licitatie.ro, valoarea acestor contracte pe primele șase luni din 2015 se ridică la 400 de milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here