USR și PLUS, opțiuni diferite pentru Primăria București

Barna și Cioloș
Barna, candidatul USR-PLUS la Cotroceni. Cioloș, premier

Cele două formațiuni politice care formează alianța USR -PLus au anunțat că vor susține candidați diferiți pentru Primăria Capitalei, O decizie diferită față de cea luată în cazul alegerilor prezidențiale când alianța a decis să îl susțină pe Dan Barna, desemnat candidatul USR pentru Primăria București 

Nicuşor Dan, candidatul USR la  Primăria Capitalei

Deputatul independent Nicuşor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei, a declarat preşedintele interimar al organizaţiei, Dumitru Dobrev.


„Prin votul delegaţilor, vot secret, a fost desemnat candidatul USR pentru funcţia de primar general în persoană lui Nicuşor Dan. De acum încolo, urmează să vedem cum negociem cu partenerul de alianţă, cu PLUS, iar mai departe cu PNL, în vederea desemnării unui candidat comun al opoziţiei pentru Primăria Generală”, a precizat Dumitru Dobrev. Nicuşor Dan a obţinut 57 de voturi, Mihnea Bărbulescu – 20 de voturi, iar Dragoş Dragoteanu – 2 voturi. Două voturi au fost anulate. Candidatul a fost stabilit în urmă votului exprimat de către delegaţii sectoarelor.Incepând de sâmbătă după-amiază şi până luni, cei peste 2.000 de membri ai organizaţiei din Capitală sunt aşteptaţi să voteze în vederea stabilirii preşedintelui USR Bucureşti şi a celor 14 membri ai Biroului Municipal.Pentru preşedinţia USR Bucureşti s-au înscris şapte candidaţi: deputaţii Cristian Seidler şi Claudiu Năsui, consilierii municipali Bogdan Stroe, Marian Bumbar şi Cosmin Victor Smighelschi, precum şi Mihnea Dobre (USR Sector 4) şi Antonio Andruşceac (candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4).

PLUS îl susține pe Vlad Voiculescu 

Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, după realegerea să în funcţia de preşedinte al PLUS, că partidul său susţine în continuare candidatura lui Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei.

„Suntem convinşi că avem o şansă mare să câştigăm alegerile locale la Primăria Capitalei şi suntem gata să facem tot ce ţine de noi pentru a avea un candidat comun, cu susţinere solidă. Noi credem că Vlad Voiculescu poate fi acest candidat care să aibă susţinerea alianţei. Suntem gata să negociem şi cu cei de la PNL”, a declarat  Cioloş, întrebat cum comentează decizia USR de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Capitală. Potrivit preşedintelui PLUS, înţelegerea cu USR a fost aceea de a avea candidaţi comuni ai alianţei, iar Nicuşor Dan este independent.
„Înţelegerea noastră a fost să avem candidaţi comuni ai alianţei. Luni vom avea ocazia să discutăm cu colegii de la USR, să vedem care e abordarea lor, ce au discutat şi decis astăzi. Dacă mergem cu un candidat comun al alianţei, am decis că fiecare îşi stabileşte un candidat din cadrul partidului, apoi alegem un candidat comun al alianţei. Înţeleg că USR a decis să aleagă un candidat independent. Nicuşor Dan nu mai e membru al partidului”, a precizat Cioloş.
 El a adăugat că nu mai vrea repetarea greşelii opoziţiei din 2016, când a pierdut Capitală după ce s-a prezentat cu mai mulţi candidaţi.
„Nu mai vrem să facem greşeala pe care a făcut-o Opoziţia în 2016 să prezinte mai mulţi candidaţi şi să piardă alegerile la Bucureşti”, a subliniat preşedintele PLUS.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here