Universitatea din Arad își suspendă cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

Universitatea din Arad a anunțat că își suspendă preventiv cursurile, sursa: Google
Universitatea din Arad a anunțat că își suspendă preventiv cursurile, sursa: Google

Din cauza numărului mare de studenți italieni, Universitatea din Arad a anunțat că își suspendă preventiv cursurile. Decizia a fost luată duminică seară, la o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din cadrul Prefecturii Arad.

La ședință au participat primarii localităților de frontieră din județul Arad, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldis” din Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, consulul onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio, precum și directorul general al Poliției Locale Arad, Adrian Toma.

„S-a luat măsura suspendării cursurillor la Facultatea de Medicină și la Universitatea Vasile Goldiș pentru că sunt mulți studenți italieni, care încep semestrul, ghinionul nostru, chiar de mâine ( n.r. luni ). Fiind studenți la medicină, studenți și rezidenți, dânșii fac practică în Spitalul Județean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior.”, a declarat Constantin Catană, directorul DSP Arad.

CITESTE SI : Românii care vin din 10 localități din Italia, plasați obligatoriu în carantină

România în alertă! 135 de cazuri de coronavirus, confirmate în Italia

„Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Arad.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here